— Inn mot forrige kamp, har vi vært veldig forskånet fra å se litt utrygge ut. Det tror jeg er fordi vi har vært veldig inne i faget, og vi har vært veldig på å samle energi på det vi skal gjøre, og vi har vært veldig opptatt av utvikling. Det har holdt bort all bekymring, all omgivelsestenking og konsekvenstenking, sier Bård Borgersen til Fædrelandsvennen etter mandagens trening på Sparebanken Sør Arena.

Lørdag gikk Start på et stygt 1-4-tap borte mot bunnlaget Sandefjord. Etter at Tromsø vant 3-1 mot Viking søndag, er nå Start på kvalifiseringsplassen før skjebnekampen mot Mjøndalen fredag.

— Dette var første kampen hvor jeg så at vi ble litt utrygge, så er spørsmålet «hvorfor skjedde det?», sier Borgersen.

Store avstander i laget

I sin evaluering av kampen har Borgersen og co. kommet fram til at avstandene i laget var altfor store i lørdagens kamp. Han tror det kan være hovedgrunnen til utryggheten han så.

— Det kan godt være at situasjonen også preget spillerne, og at målet som kom så kjapt også preget de, men det kan vi ikke få gjort noe med. Jeg holder meg til den faglige biten i det, for det er det som skal gi oss trygghet igjen og mestringstro. Hvis vi fikser det, fremstår vi som et godt lag, sier Borgersen.

Han har funnet fram fem-seks detaljer som skapte de store avstandene i laget mot Sandefjord.

— Det ene var at vi ikke var gode nok på ettertrykk. Vi var ikke gode nok på offensiv markering. Vi var ikke gode nok da vi skulle låse de av. Det kommer såpass mange ganger, at det skapte for store avstander i lengderetning. Det var en greie som skapte utrygghet hos oss, sier Borgersen.

- Skal være en fest

Denne uka vil bli brukt til å jobbe med den biten, forklarer Start-treneren.

— Avstandene må bli fornuftige, og så må vi skape energi og mestringsro inn mot kampen. Fredagen skal være en fest. Det er en stor utfordring for oss, men samtidig er det jo det vi lever av, sier Borgersen.

- Har du en jobb å gjøre med å bygge opp guttene?

— Ja, men det største ansvaret ligger hos spillerne selv. Vi jobber med dette hele tiden, på mange plan egentlig, sier Borgersen.