Månedens Kamp: FVN viser Start-Odd i junior-NM

Start kan ta seg til kvartfinalen i junior-NM om de slår Odd torsdag. Kampen vises direkte på fvn.no.

Publisert:

KRISTIANSAND: Start har tatt seg til åttendedelsfinalen i junior-NM (G19) og møter Odd hjemme på Sparebanken Sør Arena torsdag klokken 18.00.

Fædrelandsvennen viser kampen, som du kan se her.

Starts stjernespiller er u-landslagsspiller Mikael Ugland, Han avgjorde forrige runde mot Sandnes Ulf med sine to scoringer i 2–1-seieren. Den17-år gamle spissen Kristian Strømland Lien fra Farsund har banket inn seks mål i turneringen så lang, og er laget toppscorer.

– Vi har mange spennende spillere, men det er klart Ugland er viktig for oss. Det er en spiller som har ferdigheter til å avgjøre kamper, sier Øren. Han holder Odd som favoritter, men tror på en tett og jevn kamp.

– Vi har et ungt lag, og med Jesper Daland skadet har vi kun tre spillere som er siste års junior i Start. Vi har hatt en 3.-divisjonssesong som har vært tøff så langt. Vi håper på en sterk høst, sier Øren.

Kan ta med spillere med eliteserieerfaring

Odd-laget kan stille med flere spillere som allerede har debutert i Eliteserien. Laget kan bruke spillere som Joshua Kitolano, Filip Møller Delaveris og Marius Bustgaard Larsen.

- Vi kommer med et bra lag. Vi har mål om å gjøre det bra i junior-NM. Det er en fin arena for å teste seg. Nå blir det nok ikke noe særlig spillere med eliteserieerfaring, men en del av de som har spilt en del i 2.divisjon er med. Vi føler vi har et bra nok lag til å utfordre Start, sier Odds juniortrener Knut Rønningene.

– Vi vet vi som kommer med Odd, 4–3–3 og sin kjente spillestil. Så er vi spent på hva de sender nedover. De har mulighet til å ta med spillere med eliteserieerfaring, sier utviklingsleder i Start, Alexander Øren.

Start har slått ut Søgne, Arendal og Sandnes Ulf på veien, mens Odd har tatt seg av Skarphedin, FK Tønsberg og Storm.

Mikael Ugland (t.v.) har spilt 1.-divisjonsfotball for Start i år, mens Johannes Eftevaag har vært i flere tropper. De to er bærebjelker på Starts juniorlag som møter Odd torsdag. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Kampen sendes direkte på fvn.no som en del av konseptet Månedens Kamp, der Fædrelandsvennen en gang i måneden sender en kamp fra ungdomsfotballen.

– Det er gøy å få litt ramme rundt en viktig kamp mellom to gode juniorlag på nasjonalt nivå, sier Øren.

Kampstart er klokken 18.00 torsdag. Kommentator er Steffen Stenersen, mens Jim Rune Bjorvand er reporter på indre bane.

Publisert: