— Det var en løpsduell på den siste treningen før jeg skulle reise på landslagsoppdrag for G18 i forrige uke. Jeg gikk i bakken og landet på skulderen, sier Mathias Rasmussen til Fædrelandsvennen.

Med store smerter ble talentet, som mange har spådd ville slå igjennom i eliteserien i år, liggende på gresset. Bilder har påvist brudd i skulderen på yngstemann i Starts a-stall.

Skal ta nytt bilde

— Det var fryktelig vondt. Jeg skjønte med en gang at det var alvorlig, for jeg kunne ikke bevege skulderen. Det var ikke noe gøy, sier den venstrebeinte midtbaneteknikeren.

— Jeg skal ta et nytt bilde i helgen, for å se hvor stort bruddet er. Jeg er nok ute fra 6-12 uker, sier lyngdølen, som var god i de kampene han fikk sjansen i vinter. Han klarte seg også bra som høyrekant i generalprøven mot Viking før sesongstart. Det er trolig stor sannsynlighet for at han hadde fått spilletid i eliteserien den kommende måneden, med Starts knalltøffe kampprogram.

Flere talenter ute

Rasmussen er en av mange Start-spillere som har slitt med skade i vinter og vår.

Verst er det for Lasse Sigurdsen, som røk korsbåndet etter en uke i klubben. Han scoret i treningskampen mot Bodø/Glimt på Sparebanken Sør Arena

Dagen etter skadet han seg i en G19-kamp for Start på Sukkevann.

Unggutten kan miste hele sesongen.