VONDT: Kristoffer Ajer tar seg både til hodet og låret etter smellen på trening. Foto: Torstein Øen

KRISTIANSAND (FVN): — Nå er situasjonen alvorlig. Den er veldig alvorlig, sier en fortvilet Start-trener Mons Ivar Mjelde til Fædrelandsvennen etter fredagens trening på Sukkevann.

Han snakker om skadekrisen i Start, som forverret seg ytterligere fredag. Klubben hadde kun 12 utespillere tilgjengelig da treningen startet. Da den var over var tallet 10. Først forlot Molde-innleide Andreas Hollingen banen med vond lyske. Deretter smalt det voldsomt mellom Kristoffer Ajer og keeper Samuel Dirscher i en duell.

Ajer ble liggende på banen i store smerter og det tok flere minutter før han klarte å reise seg, tydelig svimmel og med vondt i det ene låret. Etter treningen måtte han støttes av banen av Starts fysioterapeut Jørgen Rostrup.

Så dramatisk ut

— Det er nok en liten hjernerystelse og en lårhøne, sier Rostrup.

- Så i utgangspunktet trenger ikke dette være så alvorlig, til tross for at det så dramatisk ut?

— Det ser alltid litt mer dramatisk ut enn det er. Han er nok ute et par dager, beroliger Rostrup, som har hektiske dager i fysio-rommet på Sparebanken Sør Arena. .

De siste ukene har behandlingsrommet vært stappfullt av spillere.

Mange ute

Jon Hodnemyr, Espen Hoff og Rolf Daniel Vikstøl er ute. De to sistnevnte rekker nok ikke seriestarten, forteller Rostrup.

Jesper Mathisen er allerede uaktuell. I tillegg er ungguttene Eirik Wichne, Adi Markovic og Lasse Sigurdsen skadet.

Torsdag ble Bismark Acosta og Alejandro Castro klare for Brann. Er også Ajer og Hollingen ute er det et spørsmål om Start kan stille lag mot Viking i generalprøven søndag.

— Jeg har aldri vært med på lignende. Vi er i grenseland i forhold til å spille kampen søndag. Vi må prøve å få det til, sier Mons Ivar Mjelde tok telefonen fatt rett etter trening.

— Vi må prøve å få tak i noen prøvespillere, sa Start-treneren.

Etter hvert slo galgenhumoren inn. Både assistenttrener Odd Berg (63) og keepertrener Erik Ruthford Pedersen (69) meldte seg klar til tjeneste mot Viking søndag.

— I er klar, sa moldenseren Berg.

— Jeg kan spille i de fleste posisjoner, sa Ruthford Pedersen med et smil.