I midten av februar signerte sørlendingen en fireårskontrakt med den skotske storklubben Celtic. Mye av årsaken til at det ble nettopp Celtic var trener Ronny Deila.

Men Deila får ikke fortsette som Celtic-trener og slutter etter sesongen. I sommer reiser Ajer til Glasgow for å begynne sitt nye fotballiv, med en foreløpig ukjent trener.

– Jeg visste at Ronnys jobb ikke var trygg. Det er en klubb som har hatt mange managere, sier Ajer ifølge den skotske avisen Daily Record.

– Ingen ulempe

Sett utenfra virker det som om Deila-avgangen var det verste som kunne skje for Ajer. Men 18-åringen velger å ta det som en utfordring.

– Nå får jeg en annen manager i Celtic, og det er prestasjonene mine som vil avgjøre om jeg får spille eller ikke, sier han.

– Jeg ser ikke på det som en ulempe at Ronny ikke skal være i Celtic. Han er en fantastisk trener, men nå må jeg bare imponere noen andre, fortsetter Ajer.

Ronny Deila er i ferd med å vinne sitt andre strake ligagull i Skottland, men må likevel forlate Celtic ved sesongslutt.

Ajer forteller til Daily Record at han har prøvd å manne seg opp før sommerens overgang. Videre sier han at han har fem kamper igjen for Start, og at han vil gjøre alt for å hjelpe Kristiansand-klubben så lenge han er der.

Start-trener Steinar Pedersen sier dette:

– Han har absolutt det som skal til for å lykkes i Celtic. Kristoffer har jobbet godt og er sterkere. Han har fått mer fysikk i spillet sitt, sier Pedersen.

Rykter om Rodgers

Ryktene om hvem som skal overta etter Deila går for fullt i Skottland. Det siste navnet som kastes opp av hatten er Brendan Rodgers, den tidligere Liverpool-manageren.

– Det er en fantastisk klubb, en klubb som familien og alle støtter. Ligaen er ikke så hard konkurransemessig, men Celtic er en av de store, ikoniske klubbene i verden — en svær klubb. Jeg synes at Ronny har gjort en flott jobb der. Det ser ut som de vinner tittelen, og det er to på rad, sier Rodgers til Sky Sports ifølge Daily Record.

Celtic topper den skotske eliteserien med 80 poeng, ni poeng foran Aberdeen på 2. plass. Dermed er det kun syltynn teori som skulle tilsi at seriegullet glipper for Deila og Celtic.