— Dessverre må jeg vente, sier Pål André Helland.

Vingen har trent sammen lagkameratene ute på feltet de to siste dagene, og avsluttet den siste økta før kampen mot Start med å slå av en prat med Rosenborgs medisinske koordinator, Haakon Schwabe.

Misset siste test

Deretter testet han lysken med å slå noen innlegg i fart. Men Helland måtte melde tilbake til Schwabe at han «kjente det».

— Alt går veldig bra, bortsett fra å sparke på ballen i fart. Det vil med andre ord si at jeg ikke får til å skyte når jeg går innover i banen. Det må jeg få til før jeg kan spille. Så vi er nærme, men fortsatt ikke helt der. Det blir vondt, og så stivner det rundt etter hvert. Og da går det ikke. Så vi må som sagt bare vente til jeg er klar, sier han

Synes synd på kjæresten

Helland legger liten skjul på at det er frustrerende å ikke få skikkelig skikk på kroppen. Det er etter hvert vrient å unngå å «ta med seg jobben hjem»

MISSET SISTE TEST: Her kjenner Helland at lysken fortsatt ikke er 100 prosent. Foto: Petter Rasmus

— Jeg begynner å bli lei ja, jeg er ikke noe trivelig å ha med å gjøre nå. Stakkars fruen. Hun må tåle å ha en sur mann rundt seg. Heldigvis kjenner hun meg, men hun fortjener ikke det. Men jeg kan liksom ikke styre hva jeg føler. Jeg er nå en gang sånn at når jeg er blid, så er jeg blid – og når jeg er forbannet så vises det også veldig godt, sier han.

(Krever innlogging)

Aldri spilt 16.mai

Nå har han øynene stivt festet på kampen mot Lillestrøm 16.mai. Det frister veldig å blir klar til fotballfesten på et fullsatt Lerkendal.

— Nå er målet å bli klar til den kampen ja. Bortsett fra å tape 1-3 med Hødd mot Ull/Kisa, har jeg ikke spilt på 16.mai ennå, så det hadde vært artig å få oppleve det, sier han.