Gael Etock viser seg frem på Start-treningene denne uken og ønsker kontrakt. Gael Etock viser seg frem på Start-treningene denne uken og ønsker kontrakt. Foto: Herman Folvik

Har fortid i Barcelona og Chelsea - nå frir han til Start

Gael Etock (22) fra Kamerun trener med Start denne uka.

— Jeg er her for å vise meg fram, og det var en fin start, selv om det er vanskelig å spille med helt nye spillere. Jeg likte den første treningen, sier Gael Etock til Fædrelandsvennen.

22-åringen fra Kamerun får prøvespille med Start gjennom nettverket til agenten Kenth Haugland som er fra Kristiansand, slik fire andre afrikanske spillere også gjorde for to uker siden. Etocks fetter er Samuel Eto, en av Afrikas beste spillere gjennom tidene,

Sporting Lisboa

Fra han var 11 år fram til han fylte 17 år spilte han i Barcelonas akademier, før han ble Andre Villas Boas første signering som Chelsea-manager i 2011.

- Jeg er her for å vise meg fram, sier Gaet Etock. Foto: Herman Folvik

Etock ble sendt rett på lån til Portugal og Sporting Lisboa, hvor han spilte for reservelaget i serien der B-lagene til de beste portugisiske klubbene spiller.Sommeren 2013 skrev han under for Cercle Brugge i Belgia. Han scoret to mål på tretten kamper for Cercle Brugge. Neste sommer var neste stoppested Hapoel Tel Aviv i den israelske toppserien, før han i januar gikk på lån til Hapoel Petah Tikva.

— Godt skudd

Etock er en offensiv midtbanespiller, som også kan spille helt på topp eller kant, har vært ute lengre tid med skader, men kameruneren er frisk nå og ønsker å finne seg en ny klubb fort.

-Den norske ligaen virker god og jeg trives her. Jeg håper jeg kan få til en avtale med klubben og få bli i Norge, sier Etock.

- Hva er dine styrker på banen?

— Jeg har en god skudd- og pasningsfot. Teknikken og fysikken min er også bra, svarer Etock.

Mons Ivar Mjelde synes det er spennende å ha spillere på prøvespill.

— Det så ut som han hadde spilt fotball før hvert fall. Vi får se videre. Det er vanskelig for han å vise seg fram så mye med helt ukjente spillere, men det er en del av spillet av prøvespillere kommer innom.