KRISTIANSAND (fvn.no): — Jeg har ikke hørt noen ting fra Start, sier Sandnes til Fædrelandsvennen.

Den allsidige Ålesund-gutten er en av spillerne som har en kontrakt som går ut etter årets sesong. Start har allerede signalisert at de ønsker å forlenge med folk som Rolf Daniel Vikstøl og Espen Børufsen.

— Akkurat nå har jeg ikke noen forhåpninger om ny kontrakt. Hvis jeg ikke får noe her, så håper jeg det åpner seg en mulighet et annet sted. Jeg har begynt å snakke litt allerede, for jeg må være forberedt, sier Sandnes.

Han kom til Start fra islandske Stjarnan før 2014-sesongen, og har spilt 55 eliteseriekamper for sørlendingene.

— Jeg er fortsatt veldig ettertraktet på Island, så det er et alternativ, sier Sandnes.

Den islandske serien har fått seg et løft siden landets suksess i EM i Frankrike nylig.

— Topplagene der borte hadde klart seg godt i eliteserien, tror jeg. Der får jeg spilt europacup også, så det er noe som frister, sier Sandnes.

— Bygge nytt lag

— Hvordan har det vært i Start for deg?

— Det har vært helt fantastisk, egentlig. Jeg har hatt tre nydelige år, men jeg har kanskje fått litt mindre spilletid enn jeg hadde håpt på, sier Sandnes, som har spilt i flere posisjoner i Start.

— Jeg skulle helst ha spilt indreløper eller defensiv midtbane, men jeg trives på høyrekanten også, sier Sandnes.

Det er tidligere topptrener Reidar Vågnes som jobber med å finne Sandnes en ny klubb.

— Han står på sier han, og jeg håper han gjør en bra jobb, sier Sandnes og smiler.

— Hva tror du om Starts fremtid?

— Start har veldig godt av et år i 1. divisjon, det er det ingen tvil om. Da kan de bygge et nytt lag. Det er veldig mange unge spillere her, og det var vanskelig å holde oss i år, med tanke på stallen og den erfaringen vi har, sier Sandnes.

Verken Robert Sandnes eller Start har hatt så mye å juble for denne sesongen. Men her tar Sandnes en salto med helskru etter å ha utlignet til 1-1 mot Strømsgodset i mai i år. Foto: NTB Scanpix

Ti spillere

Steinar Pedersen er godt i gang med å bygge laget som skal være med Start i 1. divisjon neste sesong. Han har allerede hentet inn Simon Larsen (fra Vålerenga) og Thomas Zernichow (fra Vindbjart).

— Er Sandnes med i fremtidsplanene dine?

— De diskusjonene der lar vi ligge, og tar internt når den tid kommer, sier Pedersen.

De andre spillerne på utgående kontrakt i Start er Alex De John, Rolf Daniel Vikstøl, Espen Børufsen, Espen Hoff (legger opp), Dulee Johnson, Chidiebere Nwakali (utlånt fra Manchester City), Uduak Idemokon (utlånt fra Bujoc FC), Erlend Segberg og John Olav Norheim (lånt ut til KFUM).