Det var ikke mye lett å spille fotball da det var så å si bare hvitt på Alfheim-matta. Start hadde kampens største sjanse, men ingen av lagene klarte å treffe nettet på innsiden av stengene.

Vertene best i starten

Tromsø åpnet kampen best og kom til noen gode sjanser før publikum på Alfheim hadde rukket å sette seg.

Tromsøs Aron Sigurdarson i duell med Starts Kristoffer Ajer. Foto: NTB scanpix

Gjermund Åsen ble spilt fri inne i 16-meteren og skjøt fra kloss hold, men Håkon Opdal gjorde en strålende redning. Etter den påfølgende corneren havnet ballen i beina til Magnus Andersen på ti meter, men strålende oppofring av Gudmundur Kristjansson og Mathias Rasmussen gjorde at ballen aldri kom inn til keeper Opdal.Begge lag slet med å skape noen farligheter og gode angrep på et snødekket Alfheim.

Heikkilä i tverrliggeren

Start scoret sitt mål mot Lillestrøm forrige helg på en corner, og det holdt på å skje igjen mot slutten av 1. omgang. Mathias Rasmussen slo en god corner på pannebrasken til Tapio Heikkilä, men finnen – som scoret forrige serierunde – traff tverrliggeren.

Dermed kunne lagene gå i garderobene på stillingen 0-0. Også kunstgresset på Alfheim trengte en pause for å bli kvitt snøen.

Men hjelpemannskapet rakk ikke å få bort mer enn snøen som dekket linjene før kampen var i gang igjen.

Frispark strøk stolpen

Det var heller ikke mange sjansene etter pausen. Ingen av keeperne ble satt på en skikkelig prøve i hele omgangen.

Nærmest var Aron Sigurdarson med et frispark ti minutter før slutt som skrudde rundt muren, men traff bare nettet på utsiden av stolpen.

Start hadde en del overgangsmuligheter, men ingen som de klarte å utnytte på en skikkelig god måte.

Derfor endte det målløst i Tromsø, og begge lag står med to poeng hver etter to spilte serierunder. Nå er det landslagspause i påska før Start møter Viking hjemme 2. april.