— Livet er ikke bare penger, sier Matthias Vilhjalmsson til Fædrelandsvennen.

De siste dagene har islendingen vurdert frem og tilbake etter at Start takket ja til et bud fra den russiske toppklubben Ufa.

Han landet på å bli i Start - inntil videre.

Familiære hensyn

Han takket nei til mangedobling av lønnen, først og fremst av familiære hensyn. Han ønsket ikke flytte med kone og to barn til Russland. Hadde tilbudet kommer fra et annet land hadde trolig utfallet blitt annerledes.

- Hvor mye takket du nei til?

— Mange millioner, svarer Vilhjalmsson, før han legger til.

— Jeg vil spille fotball på høyest mulig nivå, der det også passer for familien.

Han legger dermed ikke skjul på at dersom tilbudet er det rette er han klar for å forlate Start og Kristiansand.

Vil spille EM

— Jeg er 28 år og har lyst til å spille for en klubb som slåss om titler og spiller i Europa, først og fremst fordi jeg da vil ha en realistisk mulighet til å spille for Island i neste års EM. Det er kanskje en mulighet jeg kun får en gang i livet.

Vilhjalmsson har scoret 49 serie- og cupmål for Start.

I år har han scoret syv mål i eliteserien.

— Matthias er en meget viktig mann for Start. I utgangspunktet var vi ikke interessert i å la han gå, men FC Ufa kom med et godt bud som gjorde at vi lot Matthias få velge selv. Matthias valgte å bli værende i Start, og det er vi selvsagt veldig glad for. Det ville ikke vært en enkel oppgave å finne en erstatter for Matthias, både som spiller og person, uttaler administrerende direktør i Start, Even Øgrey Bransdal.

Han vil ikke svare på om andre klubber enn russiske Ufa er interessert i klubbens toppscorer.