Sørlendingene hadde sett solide ut defensivt i de første fire kampene, og kun sluppet inn tre mål. Men mot Odd søndag var ble det antallet baklengsmål doblet.

— Vi tapte fullt fortjent mot et lag som var bedre enn oss i alle faser av spillet. Vi skulle angripe denne kampen, og presse og stresse dem. Men vi ble løpende mye etter og klarte ikke å henge sammen, som vi ønsket. Vi ble spilt ut litt for ofte. Prestasjonen var skuffende. Vi tapte fullt fortjent, oppsummerer Start-trener Steinar Pedersen.

De for dagen blåkledde gjestene fra Kristiansand hang aldri med i svingene da Odd satte fart på angrepsspillet sitt.

Kristoffer Ajer, som fylte 18 år søndag, oppsummerer kampen slik:

— Vi løper ikke og vinner ingen dueller. Bursdagen var helt fryktelig. Dette var rett og slett ikke godt nok.

— Vi hadde full kontroll, fra start til slutt. Da vi fikk to og tre null, da gikk lufta ut av Start. Vi må fortsette å bygge videre på de gode opplevelsene, så skal vi kjempe i toppen, sier Odd-keeper Sondre Rossbach, som holdt nullen igjen – og dermed satte rekord for lengst tid uten baklengsmål i eliteserien.

Brant straffe

Det var egentlig bare et spørsmål om tid når Odd skulle ta ledelsen, og de fikk muligheten da dommer Kai Erik Steen pekte på straffemerket etter en halvtimes spill. Olivier Occean gikk over ende inne i 16-meteren og tok straffen selv.

Men canadieren hamret ballen i tverrliggeren, men bare to minutter etter satt den for vertene. Et innlegg fra Espen Ruud ble møtt av en totalt umarkert Fredrik Nordkvelle, som stanget ballen i det nærmeste hjørnet.

To mål av Semb Berge

Fram til det hadde Start stått greit imot, men målet gjorde at lufta gikk ut av Start-ballongen – og Odd kjørte angrep etter angrep.

TOMÅLSSCORER: Fredrik Semb Berge og Odd-spillerne feirer mot Start. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Fem minutter før pause satt mål nummer to. En corner ble slått lavt på første stolpe, og ballen ble liggende inne i Starts femmeter. Etter litt om og men havnet den i beina til Fredrik Semb Berge, som bredsidet ballen i nettet.Om ikke kampen allerede var avgjort til pause, så ble den i alle fall det da Semb Berge steg til værs midtveis i 2. omgang da han forlenget et Espen Ruud-frispark i lengste hjørne.

Dermed taper Start sin andre kamp for sesongen, og har nå gått 20 kamper på rad uten seier i serien. Sørlendingene blir stående med sine tre poeng, og ligger på kvalifiseringsplass.

Tre poeng på de første fem kampene er den dårligste serieåpningen siden 2000. — Det kollektivet har vært veldig bra så langt i år, men vi fikk det ikke til i dag. Vi klarte ikke å holde oss kompakte. Vi prøvde oss med et høyt press, men det fungerte ikke. Avstandene i laget ble for store, sier midtstopper Tapio Heikkilä.

— Vi er fryktelig skuffet. Jeg hadde gledet meg til å ta den første trepoengeren. Det var vanskelig i dag. Vi hadde ikke ballen så mye som vi ønsket, og da vi først hadde den, så klarte vi ikke å gjøre noe med den. Det var klasseforskjell på lagene, sa Espen Børufsen.