KRISTIANSAND: — Det er fordi vi hadde gresskamp på onsdag, og skal opp og spille gresskamp igjen nå. Det er bare for at vi ikke skal bytte så mye mellom kampene, sier Start-trener Steinar Pedersen.

Start hadde en kort økt på Kristiansand stadion fredag før avreise til Bergen. På Brann stadion er det naturgress. Start har hatt mange kamper på det underlaget den siste tiden.

Uansett, Starts tidligere trener Mons Ivar Mjelde gjorde ikke lignende under sin tid i klubben. Det gjorde heller ikke Bård Borgersen før møtet med Jerv i kvalifiseringen i Grimstad i fjor.

— Den typen økt vi har nå, handler om å få gressfølelsen, og det er litt annerledes for kroppen. Vi spilte også på gress på onsdag (Sandnes), og da er det greit å være her i dag, sier Pedersen.

- Testet sko

Start trente også på naturgress før cupkampen mot Fram Larvik.

— Det er veldig fint å komme på gress. Jeg vil tro dette underlaget er mer likt Brann stadion enn det Sør Arena er, sier Håkon Opdal.

Start hadde bare den ene økten på naturgress før Brann-kampen. Torsdag var det restitusjon etter cupexiten mot Sandnes Ulf dagen før.

— Vi blir kanskje litt mer vant til spretten på ballen, og sånne ting. Ikke minst får vi testet litt sko også, sier Opdal.

Tre spillere ute

Steinar Pedersen må klare seg uten tre spillere mot Brann. Andreas Hollingen trener alternativt. Uduak Idemokon har fremgang, men er fortsatt ikke klar etter kneskaden sin. I tillegg sliter fortsatt Espen Hoff med akillesen sin, og holdes hjemme lørdag.

Sannsynlig Start-lag (4-4-2): Håkon Opdal – Alex De John, Tapio Heikkilä. Rolf Daniel Vikstøl, Henrik Robstad – Robert Sandnes, Gudmundur Kristjansson, Kristoffer Ajer, Espen Børufsen – Chidiebere Nwakali, Lars-Jørgen Salvesen.