KRISTIANSAND (fvn.no): — Det har vært mye spekulasjoner om hvem som skal overta Start. Hvis ikke jeg skal noen plass og får Odd med meg, er han et godt alternativ, sier Mjelde til Fædrelandsvennen.

Berg kom til Start fra Molde i januar for å bli Mjeldes nye assistenttrener etter Robert Hauge.

— Odd er veldig godt likt i spillergruppa, og han er dedikert og flink fagmann. Per i dag er han det beste alternativet, i hvert fall i mitt hode, sier Mjelde.

Trenere som Tom Nordlie, Steinar Pedersen, Viggo Strømme og Mattias Andersson har alle blitt nevnt som aktuelle kandidater etter Mjelde.

Dersom Start velger å skille lag med Berg etter årets sesong, vil Mjelde gjøre det han kan for å fortsette samarbeidet med 63-åringen.

— Nå får klubben gjøre sine betraktninger, og så får jeg se om jeg får lokket Odd med meg en annen plass, humrer Mjelde.

Han mener både gruppa og enkeltspillere har vokst etter at Berg kom.

— Vi har fått noen gode referansepunkt på det vi holder på med, for han har tross alt vært lenge i Molde-systemet. Han har sett hva de har drevet med når de har hatt suksess. Han har brakt med seg noe nytt, og det at det skjer noe nytt, er alltid spennende, sier Mjelde.

Har fått gnisten tilbake

Berg har en kontrakt som går ut etter denne sesongen. Han legger ikke skjul på at han trives veldig godt i klubben.

— Jeg vil vurdere å bli, hvis klubben spør, sier Berg, som har fått tilbake gnisten etter en mannsalder i Molde.

— Når man har vært i en klubb i så mange år, i ulike posisjoner, blir man nesten som inventar. De som kjenner meg, og har sett hvordan jeg er nå, mener at jeg er en annen mann, sier Berg.

— Odd sier at det å komme hit har gitt ham ny energi. Vi har så god kjemi, og hans ankomst har også inspirert meg. Jeg kunne godt tenke meg å jobbe videre med Odd, sier Mjelde.

Foruten å ha en lang spillerkarriere i Molde, har Berg også vært hovedtrener, assistenttrener og spillerutvikler klubben.

— Om jeg blir værende i Start, er avhengig i hva slags team som blir her, og hvilken funksjon jeg får. Jeg har mange muligheter. Jeg kan gå hjem igjen til Molde, og jeg kan antagelig få meg en annen jobb om jeg vil, sier Berg.

Kommenterer ikke trenerspørsmålet

Administrerende direktør i Start, Even Øgrey Brandsdal, sier klubben har en tett og fin dialog med Berg.

- Mjelde lanserer Berg som ny hovedtrener. Hva tenker du om det?

— Odd har gjort en fantastisk innsats for klubben i 2015. Han har vært et frisk pust, han har vært lojal, og vi merker at han har et stort engasjement og hjerte for klubben. Når det gjelder hvem som skal trene Start i 2016, har vi ingen kommentar, sier Øgrey Brandsdal.

Hvem som skal trene Start i 2016, har vi ingen kommentar.

Espen Hoff er Start-spillernes talsmann. Han har ikke lyst å snakke så mye om ny hovedtrener på generell basis.

— Men jeg synes Odd har gjort en god jobb fra dag én. I likhet med Mons Ivar, er han engasjert og dedikert i det han driver med. Han har sine fokusområder som han brenner for. Han er blant annet opptatt av fremoverrettet spill. Og som gammel spiss, tar han avslutningsansvar, sier Hoff.