— Utgangspunktet er at jeg er tilbake i Stabæk når overgangsvinduet åpner i sommer. Jeg har ikke hørt noe annet og det er fokuset mitt nå, sier Emil Dahle, som regner med å reise tilbake til Bærum etter kampen mot Tromsø 12. juli.

Han er en av tre Molde-gutter som ble hentet til Start etter at bysbarnet Odd Berg, som kjente alle tre, ble ansatt som assistenttrener i Start.

Dahle er den eneste av klubbens tre leiesoldater som har kontrakt med Start fram til i sommer, men det er langt fra sikkert at han blir den eneste som forlater klubben i løpet av kort tid.

Andreas Hollingen svarer kort "ingen kommentar" når Fædrelandsvennen spør om det er sannsynlig at han blir i Start lenger enn til sommeren. Moldenseren, som går ut av kontrakt med Molde senere i år, har i utgangspunktet en lånekontrakt med Start som gjelder ut året. Tidligere har NFFs regelverk hindret en låneavtale mellom norske klubber siste halvår av kontrakten, men den regelen er nå fjernet.

Rindarøy overbeviste før sesongstart

Lite snakkesalige er også Start, som ikke vil kommentere spillerlogistikk.

Ole Martin Rindarøy har kontrakt med Molde også neste år, og er i utgangspunktet utleid til Start ut sesongen. Men også han er forberedt på å forlate klubben. Venstrebacken konkurrer med både Rolf Daniel Vikstøl og Robert Sandnes om en plass på laget.

— Start og Molde skal ha et møte, jeg er forberedt på både at jeg blir og at jeg er forberedt på at jeg reiser. Det kommer an på hva Molde vil, sier Rindarøy, som føler han ikke har fått ut sitt potensial i Start.

— Det startet bra, men etter det har det blitt noen dårlige kamper. Det henger nok sammen med hvordan vi har prestert som lag, sier Rindarøy, som storspilte som venstreback før seriestart. Han scoret og hadde tre assist i kampen mot Bodø/Glimt to uker før seriestart.

Også Hollingen og Dahle startet lovende, men har dabbet av i takt med lagets svake prestasjoner.

— Det gikk greit i starten, men vi har ikke hatt noe rytme i spillet i det siste, sier Hollingen, som sammen med RIndarøy var på benken mot Strømsgodset sist. Ingen av dem kom inn.

— Det er frustrerende å være på benken så klart, men jeg forstår det jo også, sier Hollingen.

Spiller mot Odd fredag

Emil Dahle var den eneste av leiesoldatene som startet kampen. Han ble byttet ut før timen var spilt.

— Jeg har hatt mål om å prestere bedre enn det jeg har gjort, sier Dahle.

- Hva trenger Start for å spille bedre?…

— Vi trenger selvtillit, særlig på hjemmebane har vi slitt med å spille et eget spill. Vi har litt høye skuldre, sier moldenseren, som har spilt åtte kamper fra start for Start i eliteserien. Det samme antallet kamper har Andreas Hollingen. Rindarøy har spilt flest kamper av trioen, men sine ni kamper fra start.

Starts neste eliteseriekamp er mot Odd i Skien fredag.