Se video av Daniel Aase herje med Start-forsvaret i vinduet ovenfor

Kristiansand: — De er vel for dyre, humrer Mons Ivar Mjelde.

Start-treneren fikk se et ungt Start-lag tape fortjent 2-4 mot Vindbjart på Sparebanken Sør Arena onsdag. Han mønstret blant annet Ernest Asante, Fernando Paniagua og Alejandro Castro, to spillere som kan være borte fra Start før serien sparkes i gang borte mot Lillestrøm 7. april.

Kim Kvaalen (t.v.) var banens beste mot Start onsdag, men blir neppe å se i Start-drakt med det første. Foto: Håvard Karlsen

Klubben skal aktivt prøve å selge spillere før overgangsvinduet steget, som et ledd i å kutte mellom åtte og ni millioner kroner i kostnader.— Vi har ikke noe fokus på dette nå. I den situasjonen vi er i nå, har vi ikke noen muligheter til å hente spillere. Vi må fylle på med ungt og lokalt, så får vi se hvordan det blir, sier Mjelde.

— Har det bra i Vindbjart

A-stallen teller per dags dato 21 spillere. I henhold til regelverket til Norges Fotballforbund må alle lag i eliteserien ha minimum 20 spillere på proffkontrakt.

— Hvis det skal noen inn, så må noen ut først. Det er ikke noe nytt der, sier Mjelde, og legger til at klubben følger med i lokalfotballen.

— Skal spillere gå fra Vindbjart, så bør de ikke nødvendigvis komme til et sted hvor de blir benkeslitere. De er nødt til å spille fotball hvis de skal utvikle seg. Veldig mange av dem har det bra i Vindbjart. Vi må gjøre det maksimale ut av vår tropp, så får de jobbe med sitt, sier Mjelde.

Forventer Vindbjart i toppen

Daniel Aase og Kim Kvaalen var banens beste mot Start. Sistnevnte ble også matchvinner med sin 3-2-scoring.

— Aase og Kvaalen er gode spillere, med gode ferdigheter. Vindbjart har vært i toppen av 2. divisjon de siste årene, og det er ikke noe dårlig lag. De har kvalitetsspillere i alle ledd. I tillegg har de spillere i bakhånd, som ikke var med mot oss. de har et sterkt lag som jeg forventer å se i toppen av 2. divisjon i år også, sier Mjelde.