I Starts neste hjemmekamp må kapasiteten for hjemmesupportere og sponsorer halveres.
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB I Starts neste hjemmekamp må kapasiteten for hjemmesupportere og sponsorer halveres. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Starts neste hjemmekamp blir med halv tilskuerkapasitet etter rasismesak

Starts anke nådde ikke fram, og klubben må spille neste hjemmekamp med begrensninger på antall hjemmesupportere etter rasismesaken i kampen mot Sandefjord.

Fotballklubben må også i samme kamp fylle langsiden med bannere som har emneknaggen «stopp rasisme», opplyser Norges Fotballforbund (NFF).

Det var i oktober i fjor at en Start-supportere kom med rasistiske tilrop mot Sandefjord-spiller Brice Wembangomo to ganger. Supporteren har innrømmet dette overfor Start.

Start ble dømt til å betale 25.000 kroner av doms- og sanksjonsutvalget i NFF, men både Start og påtalenemnda anket. Ankeutvalget la seg på samme linje som i rasismesakene som involverte Aalesund og Sandefjord i samme sesong, men da med et kjent koronareglement ble klubbene ilagt én kamp helt uten tilskuere.

Usikkerheten rundt tilskuerantall gjør at det uansett ikke vil bli helt likt, og derfor har dommen blitt halv kapasitet for hjemmesupportere og sponsorer.

Start mente selv at klubben burde slippe unna sanksjoner fordi de selv meldte saken inn til NFF. Start ga supporteren som kom med tilropene 60 kampers karantene fra klubbens kamper.