Start-juniorene knuste Randesund: - Det er mitt mål

Starts juniorlag nærmer seg seriemesterskapet etter å ha tatt tre nye poeng mot Randesund.

Publisert:
  • Pål Wollebæk Jørgensen
  • Kjetil Samuelsen
  • Jim Rune Bjorvand
  • Steffen Stenersen
  • Per Moseid
  • Shayan Jalilian

Randesund G19 0–3 Start G19

Tirsdag kveld tok Randesund-juniorene imot Start til dyst en kald høstkveld på Sukkevann. Serielederne Start var store favoritter i forkant av kampen, og innfridde forventningene. De gulkledde tok til slutt alle tre poengene og vant komfortabelt med tre mål borte mot tabelljumbo Randesund.

Se mål og høydepunkt i videoen øverst!

– Randesund har ikke så veldig mange målsjanser. Spillet vårt kan bli bedre spesielt i andreomgangen. Det er likevel en full fortjent seier, sier Start-trener Erik Mykland til Fædrelandsvennen etter kampen.

Sander Svela sendte Start i ledelsen i førsteomgangen. Etter å ha sett reprisen kan det se ut som at det var en Randesund-spiller som var sist borte i ballen, men Start-spissen er fast bestemt på at det er han som skal krediteres for scoringen.

– Det er mitt mål, ingen tvil om det. Nå går vi for å vinne de resterende kampene, sier Svela etter kampen.

Venstrebacken Lyder Daland spilte en meget god kamp for Start. Unggutten sier at det er morsomt med lokale oppgjør, og at det er gøy at de tre poengene blir med hjem til Lund.

– Det er dødla gøy å spille mot lokale lag. Det er en annerledes kunstgress enn det vi bruker på Sør Arena, men jeg er fornøyd og det var gøy, sier Daland.

Tøffe tak i oppgjøret mellom Randesund og Start. Foto: Shayan Jalilian

Fortjent Start-ledelse

Starts unggutter styrte det aller meste som foregikk på banen i førsteomgangen. Det skulle ta syv minutter før Sander Svela ble spilt i bakrom. Spissen kom til en avslutning som gikk til side for mål.

Få minutter senere kom Start-spissen på ny til en avslutning. Denne gangen ble han satt under press, og fikk ikke omsatt sjansen til en scoring.

Før halvtimen var spilt skulle det endelig løsne for Svela. En duell om ballen på midtbanen endte med at ballen gikk via en Randesund-spiller, og til Svela som plutselig fikk fritt løperom alene med keeper. Målgarantisten gjorde ingen feil, og sendte bortelaget i ledelsen.

Randesund hadde også et par avslutninger, og kom til en stor mulighet like før pause uten at de klarte å få en redusering.

Start var det klart beste laget, og gikk fortjent til pause med en ettmålsledelse.

Full kontroll

I andreomgangen fortsatte Start der de slapp i de første 45 minuttene av kampen. De gulkledde dominerte kampen, og skapte flere store sjanser.

Etter en time spilt doblet Start ledelsen. Ballen havnet i beina på August Fredriksen i boksen, som på utsøkt vis flikket ballen videre med hælen til Preben Hille som enkelt kunne sette inn Starts andre scoring for kvelden.

Serieleder Start ga seg ikke der. Kvarter før slutt bestemte venstreback Lyder Daland seg for å sette opp turboen. Venstrebacken startet løpet på egen banehalvdel, og stormet opp langs venstresiden. Han fikk ballen i god innleggsposisjon og serverte lagkamerat Daniel Berglund som satte inn Starts tredje og siste mål for kvelden.

– Vi er bare ikke gode nok. Vi ønsket å gjøre det bra hjemme, men de er bedre enn oss og vi fikk det ikke til, sier Randesund-spiller William Johnsen etter kampen.

Seieren gjør at Start tok et stort steg mot seriemesterskapet. Med to kamper igjen av sesongen leder de gulkledde med seks poeng ned til Vigør som ligger på 2.plass.

Se hele sendingen i opptak her:

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. IK Start