23-åringen spilte én omgang som midtstopper, og én omgang som høyreback, da Start vant 1-0 i treningskampen mot den danske serielederen mandag.

DeJonn viste at han er en duellsterk og ballsikker spiller gjennom de 90 minuttene mot FC Midtjylland. Fædrelandsvennen kåret han også til banens beste spiller.

— Takk for det. Alt gikk bra i kampen, og hele laget skal ha ros for innsatsen, spesielt i første omgang. Midtjylland skapte nesten ingenting, og vi var kompakte defensivt, sier DeJohn.

Fikk skryt

Mons Ivar Mjelde og assistent Odd Berg hadde et møte med DeJohn på båten tilbake igjen til Kristiansand mandag kveld. Etter det Fædrelandsvennen erfarer, vil DeJohn skrive under for Start allerede denne uka, trolig allerede tirsdag.

— Jeg fikk beskjed om at de var fornøyde, og at de har sett det de trenger å se av meg. Forhåpentligvis blir vi enige om en avtale snart, sier DeJohn til Fædrelandsvennen.

— Kommer dere til å snakke mer de nærmeste dagene?

— Det blir agenten min som tar seg av ting, men jeg er veldig fornøyd og spent. Vi spilte en god kamp mot Midtjylland, og jeg ser fram mot sesongen som kommer, sier DeJohn.

Lederskap

- Har dere snakket om kontraktlengde?

— Nei, vi har ikke kommet så langt. De sa at fokuset deres er på 2015-sesongen, sier DeJohn.

- Hva kan du tilføre Start-laget, føler du?

— Masse, blant annet lederskap. Jeg og Bismark Acosta spilt en god kamp sammen, og jeg viste at jeg kan hjelpe laget denne sesongen, sier DeJohn.

Tilgjengelig gratis

DeJohn spilte for TPS forrige sesong. Laget endte sist i den finske toppdivisjonen.

Han står nå uten kontrakt, og kan komme gratis til Start, dersom han bli enig om sin personlige avtale med klubben.

DeJohn har prøvespilt for Start den siste uka, og gjorde et godt inntrykk under lagets treningsleir i Vildbjerg fra torsdag til mandag.

Administrerende direktør i Start, Even Øgrey Brandsdal, ville ikke si noe om amerikaneren da han snakket med Fædrelandsvennen mandag etter kampen.