— Jeg håper å få en avklaring før jeg reiser, sa Alejandro Castro da Fædrelandsvennen snakket med ham i forrige uke.

Spissen, som nå har reist på ferie til Costa Rica, har vært på utlån fra Start til Sarpsborg 08 i høstsesongen og håper på å flytte permanent til Østfold etter denne sesongen. Det kan bli vanskelig – først og fremst på grunn av økonomi.

Om det er et lønnskrav fra spilleren eller det at Start krever overgangssum som vanskeliggjør prosessen er usikkert. Castro har to år igjen av kontrakten med Start, hvor han har tett på en million kroner i årslønn. Start har signalisert til både ham og landsmannen Fernando Paniagua at de kan finne seg nye klubber.

— La meg si det sånn. Det er en økonomisk situasjon som må løses. Vi har gjort en sportslig vurdering av ham og den er veldig positiv for Castros del, sier Thomas Berntsen, sportssjef i Sarpsborg 08. - Betyr det at han er Sarpsborg-spiller neste år om man kommer i mål med økonomi?

— Nei, det betyr det ikke. Vi er i november måned. Vi har ny hovedtrener og Castro er i Costa Rica og gifter seg med sin nydelige kone. Vi har sagt at vi vil holde kontakten med ham og se hva som skjer.

Har scoret fire i år

- Så du regner med at han er Start-spiller og møter opp på trening i Kristiansand i januar?

— Ja, ja. Han har to år igjen av kontrakten med Start han. Så får vi se utover vinteren hva som skjer, sier Berntsen.

Start ønsker ikke å si noe om dialogen med Sarpsborg når det gjelder Castro.

— Jeg vil ikke gi noen kommentarer rundt det, sier styreleder Magne Kristiansen.

Castro ble hentet fra den costarikanske klubben Saprissa før 2013-sesongen. Han ble presentert som Starts nye stjernespiss. Det har ikke slått til. I debutsesongen ble det seks mål for Start. I 2014 har han scoret fire. To for Start i vårsesongen og to for Sarpsborg i høstsesongen.