Det kan bli kvalifiseringsspill om kvalik-plassen i eliteserien mellom Start og Mjøndalen.

Det er mye som skal til for at dette scenarioet blir en realitet, men etter helgens kamper er det en mulighet. Da må lagene få følgende resultat i den avsluttende runden kommende helg:

Start må tape 2-5 hjemme mot Molde og Mjøndalen må spille 0-0 borte mot Viking. I så fall møtes lagene til kvalikkamper på hjemme— og bortebane. Hvem som eventuelt får første hjemmekamp blir avgjort ved trekning.

Lagene vil i dette tenkte scenarioet stå med 22 poeng hver og identisk målforskjell (37-66). De står også helt likt på innbyrdes oppgjør, som er det neste kriteriet, etter at begge kampene lagene imellom denne sesongen har endt 1-1.

Mjøndalen-treneren: — Gjerne for oss

Reglene for seriespillet, som tidligere mandag ble omtalt på bloggen Kvasifilosofen, kan du lese i sin helhet på Norges Fotballforbunds sider her.

Vegard Hansen har lite tro på "kvalik om kvalik"-scenarioet. Her roper han ut instrukser under kampen mot Start. Foto: DIGITALSPORT

— Det blir veldig hypotetisk, men gjerne for oss. Vi kan godt være med på det. Det skal mye til. Jeg tror ikke det er det vi skal gruble mest på frem mot Viking-kampen, sier Mjøndalen-trener Vegard Hansen.- Det er liten sjanse for at dette skjer. Blant annet skal det mye til at vi ikke skal slippe inn mål, det skjer sjeldent, smiler Hansen.

SE VIDEO: Stokkelien ble frakjørt på Nadderud:- Skal jeg gå hjem? Eller sykle?

- Vi har vært flinke til å takle motgang

Mjøndalen trodde de hadde sikret ett poeng i helgens kamp mot Aalesund etter en overtidsscoring. Senere i overtiden avgjorde imidlertid Aalesund kampen.

— Hodene i går og i dag er nok litt tunge. Spillerne har hatt restitusjonstrening på egenhånd i dag, så skal vi trene inn mot kampen i morgen. Men er det noe vi har vært flinke på i år, er det å takle motgang. Vi kommer til å ha en fin gjeng med bra energi inn mot kampen. Problemet i år har vært kvaliteten, sier Hansen.

- Hvordan ser du på mulighetene deres før det skal avgjøres kommende helg?

— De er små, men de er der. Det er mulig å vinne en fotballkamp mot Viking borte. Det er mye som kan skje på slutten, men vi har gjort det utrolig vanskelig for oss selv. Start har helt klart en fordel. Det skal litt til å få med oss noe fra Stavanger, men vi kommer til å prøve. Vi mobiliserer alt vi har inn mot kampen. Vi har slått Viking før i år, så det er mulig, avslutter Mjøndalen-treneren.