— Gummi har kanskje ikke fått det helt til sentralt ennå. Vi må vurdere litt, når han er tilbake, om vi kan finne en annen rolle til ham, sier Mons Ivar Mjelde.

Kristjansson, som har spilt til 3,33 poeng på Fædrelandsvennens spillerbørs så langt. gikk glipp av oppgjøret mot Viking på grunn av en vond lyske. 26-åringen bør rekke neste kamp mot Sarpsborg 08 mandag 25. mai. Da blir det trolig i en ny posisjon.

— Jeg tror at Gummi har potensial både som stopper og back, sier Mjelde.

Starts potet

Starts islandske kaptein har spilt i alle posisjoner — bortsett fra som keeper - i sin tid i Start. Forrige sesong ble han brukt en del som midtstopper, med stort hell.

Denne sesongen har nykommerne Alex De John og Michael Christensen spilt mest der. Duoen var Starts beste i 0-1-tapet mot Viking 16. mai.

— Vi må se litt når vi får alle friske igjen. Vi er kanskje nødt til å mikse tingene litt på nytt igjen i forhold til posisjon og lag. Nå har vi gått en stund uten å ha tilgjengelig. Fokuset må være på at vi må få alle med igjen. Det er ikke noe kjekt at vi hele tiden har folk på sidelinjen, sier Mjelde.

Kristjansson er ikke fremmed for å bytte posisjon nok en gang.

— Det kan kanskje være lurt. Det har ikke gått så veldig bra, så kanskje det er riktig å prøve noe nytt, sier Kristjansson.

Variabel innledning

— Hva har manglet for deg sentralt på midten?

— Det er litt vanskelig å si. Jeg har ikke vært så bra i pasningsspillet, synes jeg. Jeg har vært litt bedre i den defensive rollen, men det har ikke vært bra nok. Jeg må bare finne tilbake til selvtilliten, og spille som jeg pleier å spille. Jeg har ikke funnet meg selv helt, sier Kristjansson.

26-åringen har flere ganger vært klar på at favorittposisjonen er sentralt på midten.

— Jeg har spilt en del stopper, og i mange av kampene gikk det bra. Kanskje det er min nye rolle. Om det blir høyreback eller stopper, får vi se på, men kanskje det er lurt å bytte posisjon, sier Kristjansson.

Start har en tynn tropp denne sesongen. Når det i tillegg har vært mange skader, har flere spillere spilt ute av posisjon så langt, deriblant Rolf Daniel Vikstøl.

Mot Bodø/Glimt var han for eksempel høyreback. I 3-1-seieren mot Tromsø var han midtstopper ved siden av Michael Christensen.

— Han er kanskje vår nye potet, sier Kristjansson og ler.