Vi har stilt trenerne i Eliteserien de samme spørsmålene før seriestart. Hver dag frem til seriestart 6. april presenterer vi to trenere. Slik svarer Starts Mons Ivar Mjelde.

− Hva er det beste med å være trener i Eliteserien?

− Det er to ting som gjør denne jobben bra. Nummer én er kampdimensjonen. Der et det stor forskjell på Eliteserien og 1. divisjon, hvor jeg også har vært trener. Arrangementet og antall publikummere er noe helt annet. Det er selve spenningen med å spille mot andre gode lag.

Nummer to er å nå mål sammen med andre. Det er veldig tilfredsstillende å sette seg mål, jobbe hardt gjennom vinteren og så nå målet.

− Hva er det verste med å være trener i Eliteserien?

− Det er ikke like kjekt å være trener i motgang. Motgang fører med seg kritikk. Det er utfordrende å få en gruppe med mange forskjellige personer til å dra i samme retning. Å tape fotballkamper er det verste.

− Hvilken motspiller ville du helst hatt i Start?

− Det er en sørlending i Odd som har blitt en av de beste forsvarsspillerne i Eliteserien. Det er Steffen Hagen. Som sørlending burde han jo spilt i Start.

− Hvilken spiller på Start bør vi holde et ekstra øye med denne sesongen?

− Kristoffer Ajer. Han blir 17 år i 2015 og kommer til å spille fast. Det er også spesialt at han ikke er noen liten tekniker. Han er 190 cm høy og spiller med trøkk. Han har en god kombinasjon av spilleforståelse og fysikk. Det er en veldig voksen spillestil.

Kristoffer Ajer regnes av mange som et av Norges største fotballtalenter. Foto: NTB Scanpix/Tor-Erik Schrøder

− Hvem blir toppscorer?

− Det krever jo at man tenker seg om to ganger! Jeg tror faktisk at det blir Oliver Occean, Odds nye spiss.

− Hvordan går det med Start?

− Start overlever. Vi har en målsetning om å bli bedre enn i fjor (12. plass). Det blir mange lag som kommer til å kjempe om de plassene, men vi er fornøyde om vi blir bedre enn i fjor.

− Hvem vinner Eliteserien?

− Jeg tror det blir Molde. De har størst ressurser og har vunnet tre ganger de fire siste årene. Jeg ser ingen svakhetstegn.

− Hvem rykker ned fra Eliteserien?

− Jeg tror Stabæk og Sandefjord rykker ned.