ODD — START 3-3

SKIEN (fvn.no): Tre minutter før slutt - på stillingen 3-2 til Odd - ble Matthias Vilhjalmsson felt, og dommeren blåste straffe. Etter litt diskusjon fram og tilbake, endte det med at Lars-Jørgen Salvesen skulle ta den. Han satte den sikkert til høyre for keeper, og sikret med det ett veldig viktig poeng for Start.

3-3: Lars Jørgen Salvesen var sikker som banken da han plasserte ballen utagbart til venstre for keeper Sondre Rossbach. Foto: Tore Myrberg

— Det var ingen selvfølge at jeg skulle ta straffen for A-laget. Men det virket som Rolf Daniel (Vikstøl) spurte om det var andre som ville ta den, og det er jeg veldig takknemlig for nå. Jeg hadde lyst til å ta den, gliser Salvesen etter årets første mål i eliteserien.

- Ble en diskusjon

— Jeg skulle ta det hvis ingen andre skulle ta det. Det ble en diskusjon og da gav jeg straffen til Lars-Jørgen mens jeg sa at jeg var sikker på at han skulle score, sier Rolf Daniel Vikstøl.

— Vi hadde snakket med Lars-Jørgen tidligere om han var kapabel til å ta straffe, og det har han svart ja på. Dessuten hadde han pigge bein etter nettopp å ha kommet inn. Men det er tøft å sette ballen i mål slik, sier Start-trener Mons Ivar Mjelde.

— Betyr mye å score

Salvesen kom inn på stillingen 3-2 da Start jaget utlikning.

— Det betyr veldig mye for meg å score dette målet. Jeg har fått en del sjanser til nå, og da er det viktig at jeg får et mål, sier unggutten, som har hamret mål inn for Start 2 også denne sesongen.

BLE STARTS HELT: Lars-Jørgen Salvesen satte inn 3-3 mot Odd like før slutt. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Det var det flere som var sikker på Salvesen. Mathias Rasmussen, som endelig var tilbake fra en skulderskade, følte seg trygg på at Salvesen skulle score.

— Veldig tilfredsstillende

— Jeg har sett ham prikke straffer på Start 2. Jeg var sikker på at han skulle score, sier 17-åringen, som fikk årets første minutter i eliteserien.

— Utrolig deilig å få en sånn opplevelse, sier lyngdølen, som tok store skritt i vinter og var en av de beste Start-spillerne i treningskampene før sesongstart.

Uheldigvis brakk han skulderen i samme uke som eliteserien startet.

— Det er veldig tilfredstillende å være så kjapt tilbake fra skulderskaden. Nå må jeg bare trene opp styrken i denne armen, sier Rasmussen og kikker ned på sin høyre arm.