VIKING-START 1-0

Det ble en dramatisk åpning på kampen da Viking tok i mot Start til generalprøve søndag. Gjestene gikk rett i strupen på hjemmelaget fra avspark, og var svært nære å sette inn ledermålet etter bare femten sekunders spill. Starts Ole Martin Rindarøy sendte lagkamerat Emil Dahle på løp gjennom et passivt Viking-forsvar, og var plutselig alene med Iven Austbø i Viking-buret. En upresist halvvolley sendte likevel ballen centimetere over tverrliggeren, og en marerittstart var avverget for hjemmelaget.

Start i angrep

Spillet bølget frem og tilbake etter dette, med flere halvsjanser til begge lag. Start fikk likevel et overtak i åpningen da upresist pasningsspill på Viking-midtbanen førte til flere unødvendige balltap. Det gjorde at Starts Espen Børufsen til stadighet ble sendt på farlige visitter langs venstrekanten, men fant aldri lagkameratenes hoder med innleggene.

Slet med presisjonen

Gjestene fortsatte det aggressive overgangsspillet utover i kampen, med en løpsvillig Matthias Vilhjalmsson på topp. Det skapte til tider store utfordringer for Vikings midtforsvar, som slet med å henge med på tempoet. Vikings første store sjanse kom etter halvtimen spilt da Suleiman Abdullahi ble spilt igjennom bak Start-forsvaret. Spissen var på vei alene mot keeper Opdal, men ble hentet inn av forsvaret etter et nølende avslutningsøyeblikk. Bare minutter etter ble Emil Dahle igjen spilt fri, denne gang langs hjørnet av sekstenmeteren. Igjen manglet det på den avgjørende presisjonen, og ballen endte en drøy meter utenfor lengste stolperot. Ingen av lagene kom til de helt store sjansene etter dette, og gikk dermed i garderoben uten scoring.

Viking nærmest etter pause

Andre omgang startet som den første endte. Viking forsøkte å etablere pasningsspillet på midtbanen, mens Start fortsatte det hissige gjennombruddsspillet. Fem minutter ut i omgangen kom hjemmelagets største sjanse i kampen, da André Danielsen kom på løp inn langs kanten.

Martin Hummervoll scoret Vikings og kampens eneste mål. Foto: Jarle Aasland

Et lavt innlegg endte på kneet til Vidar Nisja foran mål, men Opdal fikk slått ballen over mål til corner. Den sendte Magne Hoseth på pannebrasken til Suleiman Abdullahi i feltet, som fikk publikum på vei opp fra setene på tribunen. Ballen endte likevel midt på keeper Opdal, som hadde få problemer med å avverge scoring.Halvtimen ut i omgangen var dette fortsatt den eneste store sjansen etter hvilen. Hjemmelaget slet med å øke bevegelsen og tempoet i spillet, som førte til mye stillingskrig og få målsjanser. Gjestene slet på sin side med et upresist overgangsspill, som ga de rundt 500 oppmøtte tilskuerne en lite underholdende oppvisning i vårkulden.

Etter 80 minutter kom endelig Starts første store sjanse i omgangen, da Kim Kvaalen fikk et innlegg langs bakken i femmeterboksen. Austbø fikk med nød og neppe avverget med en solid redning, som nå satte fyr på Viking-laget.

Viking i ledelsen

I det påfølgende angrepet kom nemlig Makhtar Thioune seg fri på høyrekanten og slo et innlegg hardt inn langs bakken. Ballen havnet hos Starts Jon Ole Reinhardsen, som nærmest upresset rotet ballen bort fra beina foran mål. Unggutten Martin Hummervoll fikk dermed en enkel oppgave med å ekspedere ballen i mål, og Viking gikk i ledelsen med en svært heldig scoring.

Til tross for et visst Start-press etter scoringen skjedde det ikke mer i kampen, og hjemmelaget tok en heldig seier mot laget fra Kristiansand.