Fredag kl. 17.00 barker Start og Jerv sammen i Sørlandshallen. Det er første gang lagene møtes siden kvalikkampene til eliteserien i slutten av november.

Da vant som kjent Start 3-1, og sikret seg fornyet spill i landets øverste divisjon med 4-2 sammenlagt.

Siden den gang har begge lag fått nye trenere. Steinar Pedersen meldte overgang fra nettopp Jerv til Start før jul. I midten av januar ble det klart at tidligere Start-trener Arne Sandstø ble ny hovedtrener i 1. divisjonsklubben Jerv.

— Kampen på fredag er en treningskamp i februar, der vi selvfølgelig har lyst å fremstå veldig positivt i, og fortsette å ta steg fra det som var forrige fredag, sier Steinar Pedersen til Fædrelandsvennen.

Fine Jerv-år

40-åringen opplevde stor suksess i sine to sesonger som Jerv-trener, med opprykk til 1. divisjon i 2014, og eliteseriekvalik mot Start året etter.

— Er det en spesiell kamp for deg?

— Det er en kamp mellom de to beste lagene på Sørlandet. Det bør være interessant for publikum å komme og se på, sier Pedersen.

- Du ble vel glad i Jerv i de to sesongene du var der?

— Ja, jeg hadde to veldig fine år i Jerv. Det er en veldig fin spillergruppe, og en bra klubb. Jeg har mange gode minner fra de to årene, sier Pedersen.

- Hva synes du om prosessen med Jerv og Start, nå som du har fått det litt på avstand?

— Det var en prosess som pågikk – etter mine ønsker – over litt for lang tid. Det er sikkert ting som kunne ha blitt gjort annerledes der også, men da utfallet ble som det ble, er jeg fornøyd med det. Det var på tide å ta et steg videre. Det var jeg veldig klar for, og det er jeg veldig glad for at skjedde, sier Pedersen.

Mangler fem

Start kommer til å stille et redusert lag fredag. Kristoffer Ajer og Mathias Rasmussen er på La Manga med G19-landslaget, mens trioen Espen Børufsen, Henrik Robstad og Jens Skogmo har fått treningsfri denne uka av ulike årsaker. De to sistnevnte kan rekke kampen.

— Det er tre spillere som har tilpasset program denne uka i forhold til småsmeller, som vi ikke ønsker de skal dra med seg for lenge, sier Pedersen.

Han understreker at dette er en god mulighet til å få brukt flere i spillertroppen.

— Flere får 90 minutter i beina, og får spilt kamp. Det er greit, sier Pedersen.

- Hva forventer du av Jerv fredag under Arne Sandstø?

— Jeg forventer at de fremstår som de har gjort de siste årene, med sterk moral og god kvalitet. Det er en fin motstander for oss, sier Pedersen.