Start og Joey Hardarson må trolig vente en ekstra måned på seriestart. Start og Joey Hardarson må trolig vente en ekstra måned på seriestart. Foto: Jacob J. Buchard

NFF vurderer å utsette seriestart til 2. mai

Eliteserien og 1. divisjon i fotball kan bli utsatt en snau måned. Norges Fotballforbund vurderer 2. mai som en mulig startdato, ifølge Nidaros og P4.

Det er forbudet mot treningskamper som gjør en utsettelse aktuelt. Eliteserien har egentlig 2. påskedag (5. april) som oppstart på den nye sesongen. Start har planlagt seriestart borte mot Sandnes Ulf 6. april.

Norges Fotballforbund har signalisert at det vil komme en avgjørelse i løpet av uken. Konkurransedirektør Nils Fisketjønn reagerer slik på Nidaros' opplysninger:

«Ikke besluttet», skriver Fisketjønn i en sms til Nidaros. Til P4 utdyper han:

– Vi ser det an og har dialog med myndighetene om når vi kan starte treningskamper. Basert på tilbakemeldingene vi får, så er det vanskelig å få til på kort sikt. Da er 2. mai en dato vi diskuterer, ja, sier NFFs konkurransedirektør, som bekrefter det samme i en SMS til NTB.

Christopher MacConnacher, daglig leder i Start En Drøm, sier det kan komme info fredag. Han hadde onsdag ikke hørt om at seriestart blir utsatt.

Slik ser 1. runde ut i Eliteserien: Stabæk – Odd, Bodø/Glimt – Brann, Haugesund – Tromsø, Kristiansund – Lillestrøm, Mjøndalen – Sandefjord, Rosenborg – Strømsgodset, Sarpsborg 08 – Viking, Vålerenga – Molde.

Slik ser 1. runde ut i 1. divisjon: Aafk-Bryne, HamKam-Stjørdals-Blink, Jerv-KFUM, Ranheim-Grorud, Sogndal-Ull/Kisa, Strømmen-Raufoss, Åsane-Fredrikstad, Sandnes Ulf-Start.