Heldigvis har ikke 90-tallet helt inntatt eliteserien i år. Det er stort sett rene og fine drakter som er trenden, mest for å kunne framheve sponsorlogoene mest mulig.

Vinneren i år er nok en overraskelse for mange, men jeg synes laget fortjener ros for å ha oppgradert drakten noe fryktelig fra ett år til et annet. Så får vi se om det blir samme resultat på banen?

Her er min vurdering av draktene, i stigende rekkefølge. Hver drakt har fått poeng, med 10 som maks.

foto
sogndal.jpg Foto: Scanpix

SogndalUmbro. Drakt rett fra katalog, og i tillegg ingen tanker om å endre fargene på sponsorens logo.

2/10

foto
start.jpg Foto: Scanpix

Start Umbro. Det første jeg tenkte da jeg så drakten var om dette var riktig, eller om dette var drakten til treningskampene. For her har Start — med sine kontakter innen Umdro-distributør Scantrade - valgt den kjedelige versjonen rett fra katalog, og i tillegg kleiset på en stor svart Sparebanken Sør-logo. Ikke bra.

2/10

foto
aafk.jpg Foto: Scanpix

Aalesund Umbro. Fjorårets drakt. Tydelig designgrep med de to stripene, men det blir ikke helt vellykket.

4/10

foto
lsk.jpg Foto: lsk.no

Lillestrøm Legea. LSK har satser stødig og ujålete de siste årene, men denne sesongen stiller jeg spørsmål om den svært brede kragen. Er den så veldig funksjonell?

4/10

foto
odd.jpg Foto: Scanpix

OddNew Balance Helhvitt. Det kunne vært flere detaljer og flere farger, men Od skal ha skryt for å insistere på helt hvitt. Mer negativt er det at sponsorlogoene ikke er holdt i svart.

5/10

foto
glimt.jpg Foto: Scanpix

Bodø/Glimt Diadora. Et rent og fint design, men det blir jo ganske mange logoer, da. Pluss for at sponsorlogoene er holdt i svart. Midt på treet.

5/10

foto
godset.jpg Foto: Scanpix

Strømsgodset Puma. Fint og enkelt design, men her har sponsorene hat litt for mye å si når det gjelder logoenes farge på skulder og bryst.

5/10

foto
molde.jpg Foto: Scanpix

Molde Nike. En litt umotivert bruk av mørkeblå som farge på Nike-logo og avslutning av ermene. Hadde vel vært mer naturlig med hvitt? Ellers ikke så mye å utsette.

6/10

foto
til.jpg Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Tromsø Select. Stripene er det ikke så mye å gjøre med, og jeg synes sponsorlogoene er godt integrert i drakten. Spennende med bruk av røde shorts som reserveløsning, det løftet drakten for min del.

6/10

foto
stabak.jpg Foto: stabak.no

StabækAdidas. En litt lysere lyseblå farge og tynnere mørkeblå striper, men likevel ingen tvil om at dette er Stabæk. Den hvite stripen i halsen er litt malplassert.Synd med rødfargen i Sparebank1-logoen.

6/10

foto
fkh.jpg Foto: fkh.no

FK Haugesund Macron. FKH har i likhet med flere andre lag problemer med sponsorlogoer i “feil” farger. Det skjærer særlig i øynene når drakten er hvit. Utenom det er dette en drakt med klasse.

6/10

foto
rbk.jpg Foto: rbk.no

RosenborgAdidas. Endelig er gulldetaljene borte! Drakten holdes i hvitt og svart, det eneste som vil ødelegge det er den gullfargede Tippeligaen-logoen på ermene. Jeg ble litt overrasket over at Rosenborg ikke fikk det nye grunndesignet til Adidas, med de tre stripene ned langs sidene.

6/10

foto
brann.jpg Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Brann Hummel. Samme drakt som i fjor, utenom noen sponsorendringer. Denne drakten fikk en del tyn i fjor, men den har vokst litt på meg. Fungerer absolutt best i flomlys. Andredrakten i svart har litt for mye skinn/regnjakke-følelse for meg.

7/10

foto
viking.jpg Foto: Anders Minge

VikingDiadora. Samme drakt som i fjor, utenom sponsorendringer. Jeg likte drakten i fjor, og gjør det i år også. Pluss for at alle logoer er digitaltrykket.

7/10

foto
vif.jpg Foto: innspurten.no

VålerengaUmbro. Jeg var skeptisk da jeg så de første bildene av drakten, men etter hvert har jeg innsett at Umbro i hvert fall har gjort et forsøk på å lage noe unikt her. Stilig med stripemønsteret, og drakten vekker minner om VIFs gullalder på 80-tallet.

8/10

foto
Stor forbedring fra årets drakt (til venstre) til 2016-drakten. Foto: Scanpix/sarpsborg08.no

Sarpsborg Select. Årets store overraskelse. Denne drakten ble lansert til cupfinalen i fjor, og er like fin nå. I stedet for den litt grelle, brede forløpsstripen fra i fjor, er det nå en enkelt stripe og en masse små, tynne, tonale striper i tillegg. Logoene er helt eksemplarisk holdt i hvitt.

8/10

HVA SYNES DU?