ÅLESUND (fvn.no): — Jeg synes Start var svake i første omgang, men de løftet seg i andre omgang. Om et lag burde ha vunnet i dag, skulle det ha vært Start, uten at de var noe gode, sier Helge Skuseth.

63-åringen vant seriegull med Start i 1978 og 1980. Nå er han sportsredaktør i Sunnmørsposten, lokalavisen i Ålesund.

16. mai var han ringside da Aalesund og Start spilte 1-1 på Color Line stadion. Han ble ikke imponert av gjestene.

Helge Skuseth spilte for Start i perioden 1974-1980, og vant to seriegull med sørlendingene. Nå er han sportsredaktør i Sunnmørsposten. Her intervjues han i pressesonen etter kampen mot Start. Foto: Håvard Karlsen

— De har nøkkelspillere som tydeligvis er ute av form, sier Skuseth, og nevner spillere som Kristoffer Ajer og Espen Børufsen.- De må ta tak i dette, men det gjør de ikke. Start hadde en Mathias Rasmussen, som jeg la merke til i første omgang. Han var virkelig frisk, sier Skuseth.

Han trekker også fram forsvaret til Start, som stort sett tok unna det som kom.

— Start spilte godt i forsvar, og Aalesund fikk jo nesten ikke målsjanser mot dem. Tre Aalesund-sjanser gjennom en hel kamp er veldig sjelden vare, sier Skuseth.

Mener Start må forsterke

Sportslederen synes også Starts målscorer Chidiebere Nwakali var i offside da han mottok pasningen fra Kristoffer Ajer i forkant av 1-0-målet.

— For meg så det ut som han sto en meter i offside, sier Skuseth.

- Hva tror du om Starts muligheter til å overleve?

— Omtrent som Aalesunds. Det blir helt på hogget i år om de klarer der. Sier Skuseth.

- Tror du Start kan klare det?

— De bør ha noen nye spillere inn i sommer. Kanskje en sentral midtbanespiller, og en spiss som kan score mål. Jeg synes ikke Salvesen ser livsfarlig ut, sier Skuseth.

(krever innlogging)

Hadde en omgang hver

Lagene hadde nok en omgang hver i sola i Ålesund. Vertene skapte to gedigne sjanser i første omgang. Den første kom da Oddbjørn Lie banket ballen i tverrliggeren med et knallhardt skudd fra langt hold etter ni minutters spill. Før det hadde Mathias Rasmussen headet rett på keeper fra kloss hold.

Da 16 minutter var spilt ropte Start på straffe da Lars-Jørgen Salvesen ble dyttet i ryggen innenfor 16-meteren. Dommeren var av en annen oppfatning, og vinket spillet videre.

Etter 30 minutter var Lie nok en gang frempå. Han mottok en ball fra John Arne Riise på kanten etter en dødball, og smelte til. Midtstopperen fikk knalltreff, men Håkon Opdal slengte ut venstrehånden, og leverte en strålende redning.

— Det er litt irriterende å stå her med ett poeng. Sjansene vi hadde i første omgang burde ha drept kampen. Når vi ikke setter sjansene våre, er kampen vidåpen, sier Aalesund-kaptein Bjørn Helge Riise.

Tapt duell før 1-1

Start tok nemlig over kampen etter pause, og det var fortjent da Chidibere Nwakali satte inn 1-0 på pasning fra Kristoffer Ajer etter 65 minutter.

Da måtte Aalesund jage utligning, og Start fikk flere gode overgangsmuligheter som de ikke klarte å utnytte.

— Kampen ble sånn at vi måtte fremover, og da åpnet seg opp for kontringer for Start, sier Riise.

Etter 78 minutter kom utligningen. Tapio Heikkilä tapte en duell etter en dødball, og ballen havnet i beina på Edvard Skagestad, som satte ballen i hjørnet bak Opdal.

Nwakali kom nærme med en fin volley åtte minutter før slutt, men det ville seg ikke for sørlendingene.

- Føler vi er på gang

— Jeg føler vi er på gang, men det hjelper oss lite når vi bare får ett poeng, for vi må ha en trepoenger, sier Even Øgrey Brandsdal, administrerende direktør i Start.

Han hadde tatt med seg hele administrasjonen og utviklingsavdelingen til kampen i Ålesund. De fikk seg en fin tur, selv om Start fortsatt venter på årets første seier.

- Hva tenkte du da Nwakali satte inn 1-0?

— Det var en veldig god følelse bra å kjenne på det å være i ledelsen. Det er synd det ble kortvarig, sier Øgrey Brandsdal, som er klar på at Start ble snytt for straffe.

— Fra min posisjon så den soleklar ut. Jeg kan ikke skjønne at dommeren ikke blåste, sier Øgrey Brandsdal.

- Hvordan blir det å gå i Borgertoget i 17. mai?

— Det hadde vært mye bedre med en seier. Uansett er 17. mai en fin dag. Vi skal gå med brystkassa fram i Borgertoget, sier Øgrey Brandsdal.