KBK uten NM-medalje

Knepent tap både i semifinalen og bronsefinalen gjorde at Kristiansand Badmintonklubb for første gang på lenge ikke sikret seg edelt metall i lag-NM.

Publisert:

<p>Rik Hermans (bak) og Jim Ronny Andersen røk på sitt aller første tap i herredouble i Norge, mot Moss i lørdagens bronsefinale. KBK måtte nøye seg med fjerdeplass i lag-NM. Foto: Mats Markussen</p>

Brukergenerert innhold

  • Jahn Olav Marum, KBK
Denne artikkelen er over tre år gammel

KBK var

foran helgens sluttspill i NM for lag. I de to semifinalene møttes KBK og Sandefjord, og Frogner og Moss. Begge kampene veldig jevne på papiret, og det ble det også. Frogner slo Moss med knappest mulig margin, 5-5, men Frogner vant på flere vunnede poeng sammenlagt. Sandefjord slo KBK 6-3 etter flere kamper med stang ut for kristiansanderne. Tre kamper måtte avgjøres i 3. sett, og alle tre ble vunnet av Sandefjord.

Dermed kunne Frogner og Sandefjord gjøre seg klare for selve NM-finalen, mens KBK og Moss måtte ta til takke med å spille om bronsemedaljene. I grunnspillet hadde Moss vunnet 7-3 i oppgjøret mot KBK, men denne gangen bet sørlendingene bedre fra seg og det sto 5-5 etter ordinære kamper. Ved uavgjort i medaljekampene skal det hele avgjøres ved å spille et «golden set». Det vil si ett sett til 21 poeng i den kategorien som står igjen etter at begge lagene annenhver gang har trukket bort to kategorier.

KBK startet med å stryke herredouble. Moss strøk så herresingle. Damedouble og damesingle ble også strøket, og kun mixdouble stod igjen. Den spilte Jim Ronny Andersen/Rie Salbo fra KBK, mot landslagsspillerne Fredrik Kristensen/Natalie Syvertsen. Parene holdt følge nesten hele veien, men på slutten var det mossingene som holdt hodet kaldest og vant 21-18.

-Det var små marginer som avgjorde begge lagkampene våre denne helgen, sier KBKs beste spiller, Jim Ronny Andersen. Det er surt å tape de jevne kampene, men sånn er gamet. Han trekker frem ungguttene Jonas Østhassel (15) og Mads Marum (18), som begge spilte bra i helga.

-De vil være bærebjelkene på KBK-laget i fremtiden, så det er bra at de får sjansen til å spille i sluttspillet. I tillegg leverte Thea Johansen (21) og Charlotte Leinan (20) sine saker bra. Thea vant begge sine to damesingler og til tross for tap i 3. sett i damedouble, viste de i perioder veldig bra spill sammen mot norgesmestrene fra Moss, Solvår Flåten Jørgensen og Natalie Syvertsen.

Flere av ungdomsspillerne i KBK hadde tatt turen til Sandefjord for å heie frem elitelaget. Her er noen av dem: F.v.: June Bøhn, Julie Abusdal, Marie Mørk, Filip Bøhn, Hedda Loen Bue, Casper Stiansen, Sander Østhassel, Thomas Granhei, Jonatan Granum, Sebastian Reijnen, Isak Abusdal og Morten Grødal. Foto: Foto: Mats Markussen

På KBK sitt lag deltok i tillegg til de allerede nevnte, også Øystein Larsen, Eivind Lund og Helene Abusdal.

Finalen endte 6-1 til Frogner, og for første gang på 16 år het ikke vinneren Kristiansand eller Sandefjord. Det var også første gang på ca. 16 år at KBK ikke vant medalje i lag-NM. Klubben har totalt 22 NM-gull for lag. Sandefjord har 25. Frogner vant nå sitt første.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785