<p>http://lokalsporten-media.s3-eu-west-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2016/03/tri3.jpg</p>

En ny triatlongenerasjon

TriUng, som er ungdomsgruppen til Kristiansand Triathlon, fikk virkelig boltre seg på treningscamp sist helg.

Sondre Risdal Solheim

Mange har sikkert hørt om triatlon som idrett, men forbinder den kanskje mest med en gjeng halvgamle, tykke menn som har presset seg inn i en altfor trang trikot. For dere som ikke vet hva triatlonsporten er, er det en idrett som er satt sammen av svømming, sykkel og løp og det finne totalt sett fem distanser: supersprint, sprint, olympisk, halv ironman og ironman.

Her er ungdommene i akkurat ferdig med en god svømmeøkt i Aquarama.

I de siste årene har triatlon hatt en enorm vekst når det kommer til antall deltakere, men stort sett er dette mennesker som går under den overnevnte kategorien og antall barn og unge innen idretten har vært i mindretall. Det siste året har Norges Triatlonforbund satset stort på triatlon for de unge og det er nå mange klubber som er i gang med å etablere triatlontreninger spesielt tilpasset unge treningsglade.

Sykling innendørs kan til tider tære på psyken, men har ser man ungdommer som ikke lar seg påvirke.

Kristiansand Triathlon er intet unntak og har klart å etablere TriUng. Dette er en gruppe for alle ungdommer i alderen 13-19 år som synes triatlon virker spennende. På treningene får de et skreddersydd opplegg hvor utøverne får tilpasset opplegg og får utfordret seg ut i fra deres enkelte nivå innenfor de tre grenene.

Her er Martine Lais Torstrup i godt driv opp det siste bakkedraget.

Forrige helg arrangerte Kristiansand Triathlon/TriUng en treningcamp hvor alle som ville være med kunne delta, uansett nivå. Da klokka slo 08.30, sto 15 spreke ungdommer klare til en fem timer lang treningsdag bestående av nettopp svømming, sykling og løping. Hovedfokuset denne dagen var først og fremst at man skulle ha det gøy og i tillegg få muligheten for å utvikle seg, uansett hvilket nivå man var på.

Her gir aktivitetsleder Fred A. Asdal gladmeldingen: Gratis adgang til Supersprint lørdag 30. juli.

Da dagen nærmet seg slutten, kom arrangørleder for den lokale triatlonkonkurransen TriQuart innom for å gi alle mellom 13 og 19 år en kjempenyhet. I år skal nemlig alle i denne aldersgruppen få delta gratis på TriQuart Supersprint lørdag 30. juli. Dette gjelder ikke bare de ungdommene som var på denne treningscampen, men alle andre som også kunne være interessert.

Slik ser alle de spreke triatletene ut etter en lang dag med mye aktivitet.

Da dagen var over og det var på tide å reise hver til sitt, så det ut som det var en sliten, men fornøyd gjeng som tuslet ut av Aquarama. Vi trenere – Helene Hørte og jeg – sier oss godt fornøyde med dagen og ønsker alle som synes denne sporten virker interessant hjertelig velkommen til TriUng trening i Aquarama, tirsdager klokken 19.30 til 21.00.