Flekkefjordsjenter til svømme-NM

Dina Svege (15) og Kesia Fodnestøl (16) deltar kommende helg i norgesmesterskapet i svømming for yngre utøvere.

Publisert:

<p>Kesia Fodnestøl (t.v.) og Dina Svege fra Flekkefjord Svømmeklubb skal kommende helg delta i junior- NM/UM i Alta. Foto: Privat. </p>

Brukergenerert innhold

  • Flekkefjord Svømmeklubb
Denne artikkelen er over fire år gammel

Hovedtrener Leander Paturel i Flekkefjord Svømmeklubb gleder seg over at to av klubbens utøvere klarte å kvalifisere seg Junior NM/UM som kommende helg arrangeres i Nordlysbadet i Alta.

– Begge har trent målbevisst for å kvalifisere seg til mesterskapet, og da må jeg jo som trener selvsagt si meg veldig godt fornøyd med at de klarte det, sier Leander Paturel.

Dina Svege skal svømme både 50 og 100 meter fri, og er påmeldt med tidene 27.88 og 1.00.06. Hun var i sommer den eneste fra klubben som klarte å kvalifisere seg til UM i Bergen, men da svømte hun 50 meter rygg.

-Dina har hatt en fin progresjon i fri. Det er imponerende med tanke på at det var rygg hun tidligere hevdet seg best i.

Kesia Fodnestøl skal delta i sitt første UM, der hun i helgen skal svømme 50 meter fri. Hennes personlige rekord og påmeldingstid på øvelsen er 28.13.

– Siden Kesia har slitt med en skulderskade, har hun i høst prioritert teknikktrening. Det er derfor ekstra gøy at hun klarte å kvalifisere seg til mesterskapet i Alta. Dette blir hennes siste år som UM-svømmer, så fram mot neste NM må hun trene for å klare junior-kravene, sier Leander Paturel.

17 år gamle Tina Kleven var bare fire hundredeler fra å klare junior NM-kravet på 50 meter fri. Treneren mener hun med fortsatt god innsats skal ha gode muligheter til å bli med neste år.

Leander Paturel mener ellers at Dina Svege og jevnaldrende klubbkamerat Aslak Svege Lindeland bør ha gode muligheter til å gå videre fra LÅMØ Sør og kvalifisere seg til årsklassemesterskapet (ÅM) i april 2016. Dette blir siste året de er unge nok til å delta i LÅMØ og ÅM.

Flekkefjords trener Leander Paturel (19) har selv kvalifisert seg til flere øvelser, men svømmer i junior NM for sin egen klubb, som er Farsund Svømmeklubb.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Farsund svømmeklubb
  2. Flekkefjord svømmeklubb
  3. Svømming