Jeg har trent med vekter i ti år nå. Og jeg har aldri likt eller kommer noen gang til å like at gutter rent biologisk er og blir sterkere og raskere enn oss jenter. Derfor har jeg også alltid vært en stor motstander av å bruke jentestanga på gymmet. Jeg har alltid med vilje og intensjon brukt herrestanga. I mitt vokabular heter den ikke herrestanga heller. Det er bare den jeg skal bruke.

Den er tyngre aka riktig vekt (20 kg), spør du meg. Jeg har alltid skygget banen når det har blitt snakk om jentestang og at det er den jeg burde bruke, når jeg skal holde på med vektløfting blant annet.

Men det har skjedd noe de siste månedene. Jeg krøp til korset en ettermiddag, da jeg innså at jeg måtte kutte ut strapsene jeg bruker for å være sterk nok i grepet. Grepet er nemlig min svakeste side når det kommer til frivendinger og rykk. Skal jeg konkurrere en gang, er det ikke lov å bruke straps. Og dessverre er det slik at jeg ikke klarer å holde ett låsegrep på «herrestanga».

Foto: Privat

Så da var den eneste løsningen å gå over til jentestanga når jeg trener vektløfting. Det var tøft i starten, og likte ikke å måtte hente den stanga når jeg kom på trening. Samtidig måtte jeg lære meg og telle og regne på antall kilo på stanga på nytt. For denne stanga veier jo 15 kilo og ikke 20.

I dag har det seg slik at jeg er blitt bestevenn med jentestanga. Når jeg trener mot vektløfting i dag, er jeg helt avhengige av å bruke den. Låsegrepet sitter som det skal, og jeg løfter faktisk MER i dag, enn jeg noen gang har gjort før.

Min nye bestevenn på gymmet er trofast på hver økt, og skuffer meg aldri. Jeg setter nye rekorder til stadighet og jeg vet at dette er stanga for meg.

Så jenter, vi er ikke svakere enn gutta, når vi må ty til jentestanga eller innse at gutter (beklageligvis) er født med andre forutsetninger enn oss. Vi kan være våre egne beasts og eie gutta på gymmet likevel. Det er innsats det kommer an på og ikke hvem som har mest testo i kroppen!

Dra fram belastet i deg og vær stolt av å trene med jentestanga! Det har jeg tenkt til å være hver eneste dag framover.