<p>Med over 15 millioner kroner i spillomsetning ble desember 2016 den beste enkeltmåneden for spill på hest i Agder noensinne. Foto: Morten Skifjeld/Hesteguiden.com</p>

Rekordomsetning for hestespill i Agder

Desember 2016 ble den beste måneden noensinne for omsetning av spill på hest i Agder. Over 15 millioner kroner omsatte sørlendingene for.

Brukergenerert innhold

Richard Ekhaugen, samfunns- og mediekontakt Sørlandets Travpark
Publisert:

15\.030.000 kroner lyder rekordomsetningen for spill på hest i Agder i løpet av èn måned på. Den siste måneden av 2016 ble historiens beste enkeltmåned i sør og slo den tidligere rekorden fra 2007 med over 600.000 kroner.

– Det gledelige med denne rekordomsetningen er jo at formålet vårt, å gjøre det mer attraktivt både å drive avl, eie og trene travhester i regionen, blir tilført enda større midler, sier en fornøyd daglig leder på Sørlandets Travpark, Kjetil Olsen.

Fire millioner over budsjett Den totale omsetningen for travspill i Agder i 2016 landet på 166.000.000 millioner kroner, nesten fire millioner kroner over budsjett.

– En av suksessfaktorene til økningen er at Norsk Rikstoto har fått til en svært god samkjøring med sitt svenske søsterselskap ATG på spilltilbudssiden, mener Olsen.

Daglig leder ved Sørlandets Travpark, Kjetil Olsen, gleder seg over at rekordomsetningen kommer travsporten i regionen til gode. Foto: Foto: Roger Svalsrød, hesteguiden.com

Viktig stortingsmelding

Regjeringen gikk i den nylig fremlagte stortingsmeldingen om pengespill inn for at Norsk Rikstoto og Norsk Tipping skal ha enerett på å tilby pengespill.

– Det er et viktig signal som sendes ut, og som gjør oss godt rustet til å bidra til samfunnsnyttige formål også i årene fremover, påpeker Olsen.

Fakta

Norsk Rikstoto omsatte for rekordsummen 3.880.930 682 kroner i 2016 – en omsetningsvekst på 4,11 prosent fra 2015.

Sørlandets Travpark mottar provisjon fra Norsk Rikstoto hvert år basert på spillomsetningen i Agder-fylkene.

Norsk Rikstoto har gjennom sin spillkonsesjon ansvar for alt veddemål med totalisator og skal bidra til at inntektene fra spillet kommer hestesporten, hesteholdet og norsk hesteavl til gode.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785