Jublet for triumf i Sirdal Fristil

Denne gjengen havnet på pallen i søndagens renn.

Publisert:

Fra venstre: 1. Espen Berget, 2. Oskar Kvalbein 3.Morten Sirnes, 1.Frida Haugstad 2.Ana Delfi Strand 3.Ina Odland Paulsen. Foto: Lars Vagle

Brukergenerert innhold

  • Lars Vagle, Rennleder
Denne artikkelen er over to år gammel

SIRDAL: Dette rennet, som går i fristil, er lillebroren til Sirdal Skimaraton som er i klassisk stilart. Med snaut hundre påmeldinger ble det livlig på den raske 10 km renntraseen, som går i Flatstøldalen. Denne dagen var den velbrukte turtrasé kun preppet for fristil og løypene som ble preppet kvelden før hadde hatt hele natten på å herde seg.

Solen skinte en del på renndagen og det hjalp på, for vinden kunne ikke bestemme seg. Den var lett bris over store deler, men i målområdet kom det frist bris innimellom og det merkes.

Starten går! Foto: Lars Vagle

På herresiden gikk seieren til Espen Berget foran Oskar Kvalbein, som var hakk i hæl. Frida Haugstad tok seieren i dameklassen og en lite minutt bak kom Ana Delfi Strand inn.

Aldersspekteret er stort i dette rennet. Fra snaut ti år til 60 år. Et viktig mål med rennet er å friste flere skiløpere til å ta opp skøyting. Spesielt mosjonister er det fokus på å få over på skøyteski. Det er også spesielt fokus på å få med voksne, for barn skøyter mye mens voksne som ikke vokste opp med skøyting er mer vanskelige å få over på fristil-turer og renn. Det er en stor overvekt på klassisk stilart i Norge.

Når Sirdal Skimaraton arrangeres på lørdagen og fristilrennet på søndagen, blir det en hard helg. Er det noen som går begge deler? Ja, i år var det en god del som gikk begge rennene denne helgen. Det er tøft gjort av deltakerne.

Andreas Kvalbein over mål. Foto: Lars Vagle

Vi er spente på hvordan det går fremover med fristil og satser på en økning!

Resultater ser du her

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Sirdal
  2. Langrenn
  3. Fristil