Teland vant og fikk verdenscupplass

Hakeem Telands norgescupseier på K1 200 meter i helga gir ham billett til verdenscupåpningen i Polen.

Publisert:

Kajakkpadleren Hakeem Teland (21) fra Kristiansand jubler etter helgas seier på Tysvær. Foto: Privat

Brukergenerert innhold

  • Steinar Tangstad.
Denne artikkelen er over ett år gammel

Kristiansand Kajakklubb-utøveren padlet en imponerende K1 200 m på Tysvær i helga og var hele sekundet foran toeren Lasse Lotsberg og de to brødrene Harald og Magnus Ivarsen, som Teland har trent mye sammen med i Bergen.

Landslagstrener Ratislaw Kuzel uttalte at Teland rett og slett dominerte sprinten i Tysvær, og den tidligere OL-vinneren Eirik Verås Larsen var også imponert over kristiansanderens løp i finalen.

Teland er nå inne i sin tredje seniorsesong etter å ha gjort gode internasjonale prestasjoner som junior, med bl.a. bronsemedalje i VM og flere gull i nordisk mesterskap.

Bergen-bosatt

– Jeg har det siste året lagt større vekt på den rene sprintøvelsen 200 m med større kvalitet og noe mindre rene meter i kajakken. Jeg har trent godt og resultatet i Tysvær var en herlig bekreftelse på at jeg har gjort mye riktig, sier han.

Han har flyttet til Bergen i januar og trent mye sammen med de to brødrene Ivarsen hvor alle tre har lagt mer vekt på kvalitet i treningen. Faktisk har brødrene vært foran ham i treningstester, men var altså klart bak under verdenscuputtaket i Tysvær utenfor Haugesund.

I Tysvær deltok Teland også i K1 500m, hvor han endte rundt tre sekunder etter vinneren Lars Magne Ulvang og sekundet etter toeren Amund Wold, begge med finaler i tidligere verdenscupstevner. Teland var svært godt fornøyd med dette løpet også. Lars Magne Ulvang skal padle K1 1000m i verdenscupen i Polen.

Trente med engelskmenn

Hakeem tilbrakte påskeferien i Portugal hvor han trente sammen med det engelske landslaget, og var fornøyd med utfallet av treningen, noe som altså ga en klar seier i Tysvær.

Etter norgescupløpet ble han som nevnt tatt ut til å representere Norge i verdenscupen i Polen på K1 200m, som arrangeres 24.-25. mai. Hvert land kan kun stille med én deltaker og Teland var svært glad for uttaket.

Vil til OL i 2024

Målsettingen vil være å klare en B-finale i sitt første seniorløp på distansen i verdenscupen, og han håper på flere deltakelser i verdenscupen denne sesongen.

Teland jobber langsiktig mot å være i toppform i 2024, og legger ikke skjul på at målsettingen da vil være blant de fem beste i VM som gir OL-plass.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Hakeem Teland
  2. Padling
  3. Kristiansand Kajakklubb