Trippelseier til Tjomsland

Øystein Tjomsland hadde nok en jubeldag i sulkyen da han triumferte med tre travere på hjemmebane lørdag.

Publisert:

Søgnemannen Øystein Tjomsland med seiersgest da han lørdag vant Sørlandets 3-årscup med Grisle Odin G.L. Foto: Hesteguiden.com

Brukergenerert innhold

  • Even Elvenes
    Equus Media
Denne artikkelen er over ett år gammel

KRISTIANSAND: Det gikk storveis for Tjomsland i Sørlandets Travpark. Mest oppsiktsvekkende var førsteplassen med Lesja Odin, nå med 22 strake triumfer.

– Jeg er fornøyd naturligvis. Takten og rytmen til Lesja Odin forbedres stadig. I dag var det litt dramatikk rett før start, han galopperte og jeg måtte justere på noen detaljer. De som satt med banker på oss i dag levde farlig, påpekte Øystein.

– Men jeg er sikker på at Lejsa Odin går helt opp i eliteklassen, sa dagens mann.

Seiersseremoni for Lesja Odin. Per Vetle Kals fra Gjerstad til høyre for Tjomsland. Foto: Hesteguiden.com

Tjomsland var samtidig spådd en enorm dag på forhånd blant landets mange medieeksperter. Hans dyktighet er enorm, men samtidig manglet det på oppmøte blant de aktive fra hele landet. Hva årsaken er kjenner vi ikke til, kanskje rammes reiselysten av minkende pengepremier og et synkende antall starthester nasjonalt sett?

Vunnet fem av åtte

Tjomsland fikk også en cupseier på denne dagen. Treårige Grisle Odin G.L. spurtet best i Sørlandets 3-årscup og ble ved premien på 50 000 kroner.

– Vi trimmer på, og vi utvikler oss, sa Tjomsland til spørsmål om å være dominant historisk sett i 3-årscup’ en, løpet Grisle Odin G.L. vant.

Seiersseremoni for Grisle Odin G.L. Kals og Tjomsland flankert av generalsekretær i Det norske travselskap Svein Morten Buer (t.v.) og styremedlem i DNT Thorbjørn Frøysnes. Foto: Hesteguiden.com

På åtte år har Øystein vunnet fem av dem.

– Grisle Odin G.L. leverte et grassat løp altså, han travet 1.26.9 etter en reise midt i banen, kommenterte sørlendingen.

Gustav Larsen fra Lindesnes er oppdretter til Grisle Odin G.L.

NM neste år?

Tjomsland, i strålende humør i regnværet, sørget også for lykke hos sin hesteeier Dag Hedberg, bosatt i Sandefjord. Sistnevnte sto ringside og fikk se Tangen Elvira ta seg til topps i et av løpene utenfor V75.

– Hun er god nok til å delta i neste års hoppe-NM, meldte Tjomsland etter at ekvipasjen kom først i mål i stor fart på tiden 1.25.8.

Tjomsland var også involvert i en voldsom thriller mot storoddseren Alsaker Pumbaa. Målgangen var så jevn at målfotoet måtte studeres. Det varte og rakk, men til slutt ble det «kun» sølv til distriktets tobeinte travstjerne.

Nok en Tjomsland leverte

– Veldig uventet, men desto mer gøy.

Tjomslands bror Vidar slo til som en voldsom oddskusk under V75’en. Med sistevalget Black Voice greide Vidar Tjomsland å styre seg først i mål. Det til over 80 i vinnerodds.

– Det er utrolig stort å få vinne «Sølvhesten», understreket han.

Jan-Erik Isaksen, fra Kristiansand, virket også naturligvis overrasket.

– Hesten er behandlet mye, og dattera Trine har trådt til med alternativ hjelp. En premie var det jeg håpet på, seier var et stort sjokk. Pokalen skal stå på hedersplass hjemme i stua, kommenterte Isaksen.

Ny NM-seier til Ulsrud Tea

Løpsdagen på travparken var forgylte med NM for kaldblodsrasen. Ulsrud Tea, trent av Ove Kenneth Karlsen, eid av Anita Wergeland fra Hordaland, og kusket av Svein-Ove Wassberg, sikret seg gullet nok en gang blant hoppene.

– Hun er verdens beste, meldte Karlsen etter seieren på tiden 1.22.4/2140 – og tenkte på at stallens gullklump nå har hentet inn fenomenet Lannem Siljes på alle fronter.

Ulsrud Tea fikk 250 000 kroner for prestasjonen og med seieren passerte supertraveren sju millioner kroner innkjørt. Med det er hun den kaldblodshoppa som har kjørt inn mest penger gjennom tidene. Rekorden hadde Lannem Silje med 6,8 millioner kroner.

I NM åpen avdeling ble det samme vinner som i 2018; Odd Herakles skvatt til tet fra posisjonen i annen rekke og dominerte deretter til mål. Også her var vinnersummen 250 000 kroner.

– Jeg visste vi skulle vinne NM i dag allerede onsdag kved etter å ha snakket med trener Lars O. Romtveit, lo kusk Tom-Erik Solberg etterpå.

Favoritten Roli Eld feilet, ble disket, men ble kjørt på opphenting og passerte mål som treer.

– Jeg visste ikke at vi var disket, sa Vidar Hop etterpå og var svært overrasket.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Øystein Tjomsland
  2. Trav
  3. Sørlandets Travpark