KOK-løper får verdenscupdebut

Dag Blandkjenn (22) fra Kristiansand OK sprintet seg i helga inn på det norske verdenscuplaget.

Publisert:

Dag Blandkjenn leverte tre gode løp i Trondheim i helga. Foto: Turid Arnesen

Brukergenerert innhold

  • Ivar Haugen
    Norges Orienteringsforbund

– Jeg er fornøyd med løpene oppe i Trondheim, sier Dag Blandkjenn.

Den unge løperen fra Kristiansand OK har god grunn til å smile etter 2.-, 3.- og 4. plass i konkurranse mot Norges beste sprintorienteringsløpere.

Til Sveits og Kina

Helgas gode resultater gir ham muligheten til å vise seg fram på øverste nivå under verdenscupenløpene i Sveits og Kina i høst.

– Det er viktig å få være med på verdenscupen nå i høst, om det skal være realistisk for meg å ha mål om å komme med til VM om et snaut år i Danmark. Men det er vanskelig å si hva jeg kan forvente meg av resultater når jeg ikke har løpt verdenscup tidligere.

Uansett blir det eksotisk når en vet at det foruten en runde med verdenscup i Sveits i slutten av september, blir verdenscupfinale i Kina i slutten av oktober. Lysluggen fra Kristiansand, som vant NM-medalje i sprintorientering i NM i fjor, har ingen planer om å være turist på turen til Asia:

– Nå er det verdenscupen som blir det viktigste for meg i sesongavslutningen, slår han fast.

Småskadet

Med en hamstring som har «lugget litt» og skapt litt problem siden i sommer innebærer det noen tiltak:

– Det blir et par dager nå helt uten løping. Jeg satser på alternativ trening. Med tanke på NM, er det kanskje ikke helt optimalt. Men nå blir det en ganske lang sesong, som med verdenscupen i Kina ikke avsluttes før i slutten av oktober. Da kan det være greit med en liten ressursperiode nå.

Den fotrappe sørlendingen har vist at han besitter mye ressurser når det handler om den mest intense formen for orientering – sprint med mye retningsforandringer.

Dag Blandkjenn under helgens Sprintliga i Trondheim Foto: Per Ivar Skinderhaug

Har flyttet til Sverige

Da er det også naturlig å sikte høyere enn bare verdenscupdeltakelse:

– Jeg har flyttet til Göteborg nå i høst for å få et miljøskifte og samtidig mulighet til å matche meg mot mange gode løpere på trening.

Blandkjenn snakker da om løpere i IFK Göteborg, som vant årets Tiomila. Individuelt er det målet å gå i fotsporene til det som nå blir hans treningskamerater utover høsten og vinteren – Eskil Kinneberg og Kasper Fosser – som begge har representert Norge i VM, med suksess:

Håper på VM-plass

– Får jeg en god vinter med bra trening, kan det være mulig å løpe seg inn på det norske VM-laget neste år.

Før den tid handler det imidlertid for Blandkjenn om å ta nivået i verdenscupen, og løpe hjem flest mulig verdenscuppoeng under konkurransene i Sveits og Kina i høst.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Kristiansand Orienteringsklubb
  2. Orientering
  3. Dag Blandkjenn