Vindbjart med surt bortetap

Etter sesongens lengste reise røk Vindbjart på et 2-4-tap mot Staal.

Publisert: Publisert:

Daniel Tveitaa Johansen først i corner-toget for Vindbjart i lørdagens 3. divisjonskamp mot Staal på Jørpeland stadion. Foto: Stian Bøe

Brukergenerert innhold

Denne artikkelen er over to år gammel

STRAND: Marginer og flaks er viktige i fotball. Etter lørdagens 2-4-tap borte mot Staal i naturskjønne omgivelser er det ikke noe poeng å skylde på uflaks, for hjemmelaget var gode på de trengte å være gode på og det var ikke ufortjent at de vant. Måten målene kom på derimot, involverte en del flaks for vertene og uflaks for gjestene.


Staal startet best, utnyttet sine sterke og kjappe spillere fremover. 1-0 kom på et selvmål av Daniel Tveitaa Johansen da en corner kom rett mot ham nesten på målstreken og ballen spratt muligens inn via kneet. 2-0 kom på straffespark etter at Christian Follerås ble dømt for hands etter en duell i eget felt.

Grønn og fin, men litt ujevn gressmate på Jørpeland Foto: Stian Bøe

Siste halvdel av første omgang hadde vi en god periode og reduserte ved Markus Nyhus etter innlegg fra Peder Andrés Åsemoen Karlsen. Hans tredje mål på tre kamper (selv om det er meldt inn som selvmål på fotball.no, kan Staal neppe si at ballen ikke hadde gått inn selv om kanskje deres spiller var sist på den).

Kawsu prøver et skudd. Foto: Stian Bøe

Staal slo tilbake umiddelbart og dagens bestemann, spissen Even Østensen, lobbet elegant inn 3-1 fra drøyt tjue meter. Follerås burde nok hindret det målet men slo selv tilbake med et fint frisparkmål på overtid og sørget for at vi var med i kampen til pause, tross 2-3.


Andre omgang ble dessverre ikke noen fortsettelse av sjansebonanzaen fra før hvilen. Kanskje kan vi skylde på en litt ujevn gressmatte men det var uansett for mye dårlige ballbehandlinger i dag. Staal gikk opp i 4-2 på merkelig vis, et hardt skudd var på vei langt utenfor, traff Erik Steinsland i skuldra eller muligens hodet og spratt hardt mot mål og inn via stolpen. Vi presset på mot slutten, nærmest kom Halvor Hovstad med en heading som ble klarert på streken, men det ville seg ikke.

Etter ni seriekamper er Vindbjart nå nummer ni på tabellen, med 11 poeng. Staal på 7. plass har 15 poeng. Ørn-Horten topper med 19 poeng, mens Donn på andreplass har like mange poeng, men svakere målforskjell. Start 2 ligger på 13. og nest siste plass med fem poeng.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Vindbjart FK
  2. Fotball
  3. Jørpeland