Sørlendinger trener med landslagsprofiler

En rekke sørlandstalenter deltar denne uka på Equinors fotballeir i Stavanger.

Publisert: Publisert:

Landslagspiller Guro Reiten, Martine Andreassen fra Vindbjart, Idun Benestvedt Kydland fra Gimletroll, fagansvarlig for spillerutvikling i NFF Håkon Grøttland, Elise Vindheim fra Lyngdal, Sara B. Tønnessen fra Randesund, Emma Pettersen fra Våg og landslagsspiller Maria Thorisdóttir. Ikke på bildet, men med på talentleiren: Vårin Vik fra Amazon og Kamilla Bruhjell fra Flekkefjord. Foto: Olaf Nagelhus / Woldcam

Brukergenerert innhold

  • Martin Hoff Pedersen
    For NFF og Equinor Morgendagens Helter
Denne artikkelen er over to år gammel

STAVANGER: 80 av Norges mest talentfulle jentespillere mellom 14 og 16 år deltar på leiren. Jentene har fått tett veiledning av Morgendagens Helter-mentorene Maria Thorisdóttir og Guro Reiten. Målet er å drive systematisk talentutvikling for å danne fremtidens landslag.

– Det betyr mye å bli tatt ut på Equinor Talentleir. Det er en lærerik og gøy opplevelse som jeg kommer til å huske resten av livet, sier Martine Andreassen fra Vindbjart.

Imponerte landslagsprofiler

På leiren fikk jentene blant annet veiledning fra landslagsspillerne Maria Thorisdóttir som til vanlig spiller for Chelsea FC og Guro Reiten som spiller i Toppserien for Lillestrøm.

– Vi er imponert over innsatsen til jentene og de andre spillerne her på talentleiren. De viser en enorm stå-på-vilje og spiller med den samme gløden som kjennetegner de som nå spiller på A-landslaget. Det lover godt for fremtiden, sier Thorisdóttir og Reiten.

De har selv gått gradene innenfor NFFs landslagsmodell og har over 170 kamper for aldersbestemte landslag og A-landslaget.

Nåløyet er trangt

Både J15-landslaget, ett skyggelandslag med potensielle landslagsspillere og to tropper med 14 år gamle talenter er tatt ut til talentleirren basert på ferdigheter, holdninger, læringsvilje og sosiale egenskaper.

Fagansvarlig for spillerutvikling i NFF, Håkon Grøttland, mener spillerne har all mulig grunn til å være stolte av seg selv:

– De har overbevist mange på veien for å bli tatt ut til denne talentleiren. Det er ingen tvil om at nåløyet er trangt. De er tatt ut fordi vi mener de har noen egenskaper som på sikt kan gjøre dem til en av «morgendagens helter». Talentleiren er en viktig arena med tanke på spissing og finsikting inn mot landslag, men først og fremst skal det være en inspirasjonsarena. Forhåpentligvis gir en slik samling spillerne ekstra motivasjon og viktig læring som de tar med seg hjem i klubbhverdagen sin.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Fotball