Gull og sølv til KBK i NM

Med hele 19 deltagere var Kristiansand Badmintonklubb den største klubben da årets norgesmesterskap ble arrangert på Bygdøy i Oslo denne helga.

Publisert:

<p>Marlene Wåland (18) fra Kristiansand Badmintonklubb imponerte med sølv og sin første medalje i et senior-NM. Foto: Privat. </p>

Brukergenerert innhold

  • Jahn Olav Marum, KBK
Denne artikkelen er over fire år gammel

Den største bragden stod Marlene Wåland (18) for da hun sikret seg sin første sølvmedalje i et senior-NM.

– Jeg er veldig fornøyd! Jeg har ikke noen medalje i senior-NM fra før, så det er veldig gøy, sier en glad Wåland, som tapte 21-16 og 21-10 mot Vilde Espeseth fra Kirkenes i finalen.

Gull og sølv i mix-double

Kristiansand Bamintonklubb hadde høye forventninger om medaljer, og endte med to gull og tre sølv. Gullmedaljene gikk til Helene Abusdal og Jim Ronny Andersen, som vant mix-klassen. De møtte klubb-kollega Sonja Wåland og hennes makker Erik Rundle fra Bygdøy i en jevn finale. Abusdal/Andersen vant til slutt 2-1 i sett. Abusdal er godt fornøyd med å ta sitt tiende mix-gull i NM, men er likevel ikke helt fornøyd med egen innsats i årets mesterskap.

Ekteparet Jim Ronny Andersen og Helene Abusdal tok gull i mix-double. Foto: Foto: Privat.

– Sonja (Wåland) og jeg burde ha kommet videre i double. Vi hadde mål om gull, men så røk vi i kvartfinalen. Det er kjedelig, forteller hun.

Sølv i herresingel

– Det gikk ok. Jeg hadde som mål å ikke gjøre meg bort, og det gikk i alle fall greit.

Det sier Jim Ronny Andersen, som sikret seg KBKs siste medalje. Den rutinerte 40-åringen møtte favoritt Marius Myhre i finalen, og måtte gi tapt etter en jevn og underholdende kamp som endte 2-1 i sett.

Imponert over de unge

Leder i KBK, Helene Abusdal, trekker i tillegg frem noen av de yngre spillernes prestasjoner når hun går gjennom helga.

– Mads Marum (17) var i kvarten i double sammen med sin makker, Tobias Krømke fra Sandefjord. Det var bra, forteller hun.

Marum/Krømke slo ut KBK’erne Jim Ronny Andersen og Eivind Lund i åttendedelsfinalen, noe som var en sterk prestasjon av ungguttene. I tillegg lot Abusdal seg imponere av Emma Wåland (15), som måtte gi tapt for de eldre jentene i åttedelsdelsfinalen.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Badminton
  2. Kristiansand Badmintonklubb