Gull og sølv til KBK i NM

Med hele 19 deltagere var Kristiansand Badmintonklubb den største klubben da årets norgesmesterskap ble arrangert på Bygdøy i Oslo denne helga.

Publisert:

<p>Marlene Wåland (18) fra Kristiansand Badmintonklubb imponerte med sølv og sin første medalje i et senior-NM. Foto: Privat. </p>

Brukergenerert innhold

  • Jahn Olav Marum, KBK
Denne artikkelen er over fire år gammel

Den største bragden stod Marlene Wåland (18) for da hun sikret seg sin første sølvmedalje i et senior-NM.

– Jeg er veldig fornøyd! Jeg har ikke noen medalje i senior-NM fra før, så det er veldig gøy, sier en glad Wåland, som tapte 21-16 og 21-10 mot Vilde Espeseth fra Kirkenes i finalen.

Gull og sølv i mix-double

Kristiansand Bamintonklubb hadde høye forventninger om medaljer, og endte med to gull og tre sølv. Gullmedaljene gikk til Helene Abusdal og Jim Ronny Andersen, som vant mix-klassen. De møtte klubb-kollega Sonja Wåland og hennes makker Erik Rundle fra Bygdøy i en jevn finale. Abusdal/Andersen vant til slutt 2-1 i sett. Abusdal er godt fornøyd med å ta sitt tiende mix-gull i NM, men er likevel ikke helt fornøyd med egen innsats i årets mesterskap.

Ekteparet Jim Ronny Andersen og Helene Abusdal tok gull i mix-double. Foto: Foto: Privat.

– Sonja (Wåland) og jeg burde ha kommet videre i double. Vi hadde mål om gull, men så røk vi i kvartfinalen. Det er kjedelig, forteller hun.

Sølv i herresingel

– Det gikk ok. Jeg hadde som mål å ikke gjøre meg bort, og det gikk i alle fall greit.

Det sier Jim Ronny Andersen, som sikret seg KBKs siste medalje. Den rutinerte 40-åringen møtte favoritt Marius Myhre i finalen, og måtte gi tapt etter en jevn og underholdende kamp som endte 2-1 i sett.

Imponert over de unge

Leder i KBK, Helene Abusdal, trekker i tillegg frem noen av de yngre spillernes prestasjoner når hun går gjennom helga.

– Mads Marum (17) var i kvarten i double sammen med sin makker, Tobias Krømke fra Sandefjord. Det var bra, forteller hun.

Marum/Krømke slo ut KBK’erne Jim Ronny Andersen og Eivind Lund i åttendedelsfinalen, noe som var en sterk prestasjon av ungguttene. I tillegg lot Abusdal seg imponere av Emma Wåland (15), som måtte gi tapt for de eldre jentene i åttedelsdelsfinalen.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785