Da Dag Otto var ferdig med sitt foredrag, tok KCK-leder Nils Tore Ekra ordet. Han overrasket Dag Otto med et æresmedlemskap i klubben vår. Noe av begrunnelsen for dette er at Dag Otto gjentatte ganger har stilt opp på klubbkvelder og lignende tilstelninger etter han avsluttet sin sykkelkarriére. Han fremhever klubben i positive ordelag når han er rundt og har sine foredrag. Han har hatt en innholdsrik og kjempeflott sykkelkarriére som begynte i KCK.

Konkurranseinstinkt

KCKs Bjørn-Erik Saga trakk fram følgende om Dag Otto:

– Han kom til KCK som turrytter i 1979, og kjørte noen løp da. Etter en fallskjermulykke kort etter, trente han seg fint opp igjen sammen med oss. Dag Otto viste ekstremt konkurranseinstinkt allerede fra første dag. På fellestreningene på Kongensgate skole var vi av og til ute og løp, husker spesielt en gang vi løp fra byen over Tinnheia og tilbake. Selv med stivt kne haltet han hele tiden i front av ”feltet”.

– Dag Otto er en rotekopp! Han hadde det rotete i bilen og hjemme, og jeg opplevde flere ganger at han hadde glemt drakt, hjelm/lue m.m. og måtte ringe meg om assistanse.

Alltid lojal

Per Inge Simonsen legger til:

– I begynnelsen av 1980-årene hadde ikke KCK et sportslig apparat til å ivareta det talentet Dag Otto var, og det var enkelt å slippe han til Glåmdal for videre utvikling. Men Dag Otto er og forblir en KCK’er, og han har alltid opptrådt lojalt overfor KCK og sykkelsporten.

Dag Otto ble onsdag det sjette æresmedlemmet i KCK. Foto: Foto: Jan Kåre Eriksen.

Det ble en ellers meget flott sykkelkveld ute hos G-bil i Sørlandsparken. Over 200 i salen og flotte presentasjoner av våre eliteryttere på landevei og terreng samt turrittene Norsjørittet, Tour des Fjords og våre egne ritt – Color Line Tour samt FVN Palmerittet.

Sykling – et lagspill

Høydepunktet var selvsagt Dag Otto som holdt et spennende og engasjerende foredrag. Budskapet her var at man ikke skal gi opp selv om ting ser mørkt ut og dører lukker seg. Nye muligheter vil som regel åpne seg i en retning man der og da ikke alltid kan se rekkevidden av.

At alt form for trim og mosjon er det viktigste for å kunne ha en god mental og psykisk helse. Sykkelsporten er ikke en individuell idrett, men er et lagspill. Det være seg hjelperyttere, støtteapparat, venner og familie. Alle ledd må fungere for at man skal kunne oppnå sine mål.