Birger har syklet Birkenesrunden i 40 år

Birger Sørgaard ble gjort stas på etter helgas tradisjonsrike sykkelritt.

Publisert:

Brukergenerert innhold

  • Pål Gundersen, Sykkelgruppa Birkenes IL
Denne artikkelen er over tre år gammel

I år, som i fjor.. og så videre, ble det felles premieutdeling for «runde år».

– 40 år: Birger Sørgaard, Arendal CC

– 30 år: Jan Eikeland, Per Try AS

– 25 år: Øyvind Johannes Lie, Lillesand Padleklubb

– 15 år: Ingeborg Næs, Blindleia CK; Halfdan Realfsen, Blindleia CK

– 10 år: Jens Kristian Andersen, Kristiansands CK; Eiler Horn, Kristiansands CK; Kurt-Richard Bjelland, Bjellands Fiskeboller; Tom Løland, Team Skomedal; Jacob Spillekom, Team Skomedal; Magne Aartun, Team «Martha i Farta»

40-års jubilanten: Birger Sørgaard, Arendal CC.

For bare en uke siden så det ikke helt bra ut med tanke på antall deltakere, men med de siste dagers sluttspurt, ble det likevel et greit antall på i underkant av 200 ryttere. De fleste av disse tur-puljene.

Det ble dessverre noen velt under rittet, både ved Mykland, hvor flere ryttere gikk i bakken, og like før mål (pulje 1). Heldigvis ingen som ble alvorlig skadet. Husk på at dette er et turritt, så ta hensyn, og ikke oppfør dere som om det gjelder livet å komme først. Hvis du vet du ikke er sterk nok i spurten er det best å tre til side og la spurterne gjøre opp om seieren.

Vinner av rittet ble vinneren av spurten i første pulje, Brede Høygilt, som sykler for Gjerstad IL. Tiden ble 2.13.34. Han kom inn i et stort felt på 47 menn og 1 dame. Siren Breidalen Wulff fra Kristiansands CK ble også i år vinner av dameklassen.

Alle ryttere, inkludert de som kantet rett før mål, har blitt satt opp med samme tid. Full resultatliste ligger ute på www.eqtiming.no.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Birkenes IL
  2. Sykling