Idda Ishockeyklubb til topps i Tyskland

Med god hjelp fra fire tyske leiespillere vant denne gjengen seniorcupen Nighthawks Summer Cup 2017 i Hamburg.

Publisert:

<p>Idda Ishockeyklubbs lag som vant i Hamburg. Bak fra venstre: Innleid tysker, Harvey Broughton, Varis Stiegelis, Aldis Jankovskis, Hans Inge Halvorsen, Marius Johansen, innleid tysker og Fynn Don. Foran fra venstre: Tommy A Svendsen, Thomas Gjerustad, Normunds Bogurdovics, Matyas Kovacs og Mikus Grantins. Foto: Flemming Larsen.</p>

Brukergenerert innhold

  • Marius Johansen, Idda Ishockeyklubb
Denne artikkelen er over to år gammel

Etter vinterens store nederlag i Danmark var Idda Ishockeyklubb revansjelystne og klare for et nytt eventyr i det store utland. Denne gang var kursen satt til Hamburg og seniorcupen Nighthawks Summer Cup 2017. Turneringen ble avholdt på Volksbank arena den 26. august, hvor totalt seks lag fra Tyskland, Danmark og Norge deltok.

Iskrigerne fra Idda hadde ikke fått trent mye på is de siste månedene da sesongen enda ikke var i gang. Ifølge spillerne selv, hadde det vært knallhard diett og egentrening i sommer, noe man måtte velge å stole på. Det var totalt ni menn som tok turen over dammen og med hjelp av fire leiespillere fra Tyskland var laget komplett. Alle gledet seg og var klar for å gjenvinne æren.

I første kamp var Bremen WeserStars motstander, dette ble en sliteseier til Iskrigerne fra Sørlandet. Idda kjempet med nebb og klør og klarte til slutt å dra seieren i land med endt stilling 3-2. Starten var forrykende, hvor det kunne se ut til at selvdisiplinen med egentrening og diett ikke bare var tull. I alle fall for noen.

Neste kamp hadde Idda virkelig funnet flyten og samspillet i rekkene. Kampen endte med 4-0 seier over Nighthawks Weiss, og de tyske leiespillerne skulle vise seg å være til stor nytte. Forsvaret jobbet og ofret seg hver gang de fikk et angrep mot seg, og goalien reddet alt som var.

Fra høyre: Aldis Jankovskis, innleid tysker, innleid tysker, Tommy Svendsen og Marius Johansen. Foto: Foto: Flemming Larsen.

I den tredje kampen var det Lateknight som skulle få kjenne på iskrigernes vrede, kampen endte 3-0 til Idda og Kristiansand-laget fosset videre mot finale. Selvtilliten var stor, kanskje litt for stor, for i kampen etter ble det tap mot våre danske venner i Fatboys.

Fatboys vant fortjent 3-2 og iskrigerne måtte bare klare å omstille seg før siste kamp. Ble det seier i denne, ville finalebilletten være sikret.

Fra venstre: Innleid tysker, innleid tysker, Tommy Svendsen og Marius Johansen. Foto Flemming Larsen.

Som fønixen reiser seg fra asken, gjorde også Idda det, siste kamp endte med 4-0 seier over Nighthawks Blau. Peptalken i garderoben før kamp hjalp og nå var iskrigerne klare for finalen! Etter fem kamper sto Idda med fire seire og ett tap.

I finalen var det det tyske laget Lateknights som stod mellom Idda og pokalen. Spillerne var fulle av selvtillit og klare for å ta med pokalen hjem til Norge!

Følelsen var god da Lateknights allerede hadde blitt slått tidligere i turneringen, men her gjaldt det å ikke ta seieren før kampen var spilt.

Det gikk som det skulle!

Iskrigerne sloss og ofret alt. 5-2 seier ble det i finalen og iskrigerne kunne slippe jubelen løs og heve pokalen over hodet. Det skal rettes en stor takk til de tyske spillerne, som var gode bidragsytere.

Tommy «super» Svendsen. Foto: Foto: Marius Johansen.

Neste mål for Idda ishockey er «Nordic Trophy» i Frederikshavn. Med beinhard trening og disiplin skal Idda ishockey nok en gang være klare for å heve pokalen!

Idda ishockey ønsker alltid nye medlemmer velkomne. Så enten om du har spilt hockey tidligere, eller kjenner at det bor en liten Zuccarello i deg, er det bare å komme innom på en av våre treningstider for en hyggelig hockeyprat. Vi kan også kontaktes via hjemmesiden www.iddahockey.no

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Idda Ishockeyklubb
  2. Ishockey