Lise Lunde, Silje Røynstrand og jeg startet denne lørdagen med første segment klokka 10 og avsluttet med pizzaspising klokka 20. Vi skulle ha vært flere jenter, men pga. skade, sykdom og eksamen ble det bare oss tre.

Det var en knallgøy aktivitetsdag med masse humor fra start til slutt. Musklene kommer nok til å si ifra dagen derpå, men det var verdt det. To av oss kom oss inn på forsiden av sammenlagtlista og Lise kom nesten øverst på side 2.

Vi planlegger å ta segmentene flere ganger. Kanskje vi kan klare et sekund eller ti bedre. Men det blir nok en liten stund til.

Vi synes dette er et kult konsept og det gir oss muligheten til å konkurrere på andre arenaer enn det vi er vant til. Vi oppfordrer spesielt andre jenter til å bli med i Sprekingen.

Drivenesbakken

1. Drivenesbakken. Dette var dagens første segment. Sola skinte og kloķka var blitt 10. Vi syklet den to kilometer lange motbakken uten oppvarming, noe som resulterte i stive bein allerede etter første segment.

Saga terrasse.

2. Saga terrasse. Nok en god motbakke på sykkel. Tungt, men vi kom oss til topps.

Lysløypa på Strai.

3. Lysløypa på Strai. Skisko, ski og staver er på. Følelsen av å være i et utdrikkingslag var veldig sterk med blikk og kommentarer fra tilfeldige forbipasserende. Tida rundt løypa ble ikke god, ettersom skiføret var veldig grusete.

Lysløypa i Baneheia.

4. Lysløypa i Baneheia. Endelig kunne vi bruke joggeskoene. Vi tok et par push-ups før vi spurtet det vi kunne i rundløypa på ca. to kilometer. Silje tok en god føring i løypa.

Jegersberg

5. Jegersberg. Etter litt leting etter segmentet var vi nok en gang klare. Motbakkeløping i rundt en kilometer. Tungt, men gøy.

Ei runde på stadion.

6. Kristiansand stadion. Siste segment med løping. Beina merket kjøret og vi slet med toppfarten, men humøret var stadig stigende.

Ei runde på rulleski.

7. Rulleskiløypa på Kongsgård. Uten særlig erfaring på ski med hjul kom vi oss gjennom denne rundløypa. Det ble mye latter og ikke fullt så gode tider.

Rundt Skottevik.

8. Skottevik rundt. Hvor er egentlig Skottevik? Frem med Google maps og kjøreveiledning. Vel fremme ved dette flotte stedet hev vi oss på sykkelen for siste gang. Beina skrek, men rompa føltes heldigvis fin!

Sandrip, ei runde.

9. Lysløypa på Sandrip. På med skia igjen. Skeptiske blikk fra andre mosjonister begynte å bli en vane. 3,5 kilometer med jogging med ski og staver er jammen god trening.

Digg med pizza!

10. Mat. Vi avsluttet vår ti timers lange segmentjakt med en deilig, italiensk pizza på Fiskebrygga.

Alle tre kom seg inn blant de 13 beste på sammenlagtlista til Sprekingen. Resultatlisten lever og nye navn dukker stadig opp på lista. Når ser vi ditt?

NB: Lenkene under kan være ustabile. Utviklere i Fædrelandsvennen er på saken!

Segmentene for løping finner du her

Segmentene for sykling finner du her

Segmentene for rulleski/langrenn finner du her

Mer info om Sprekingen finner du her

Les også: