UTØVERBLOGG: Jeg tar med meg mye positivt fra Innsbruck. Spesielt i kvartfinalen fikk jeg til mange av tingene jeg har jobbet med på trening. Her ble jeg presset veldig av en offensiv motstander som skulle fremover uansett hva hun ble truffet av.

Mange nasjoner deltok i World Cup. I bakgrunnen ser man noen av flaggene fra nasjonene som var med. Foto: Privat

Tar med meg mye positivt

Det er veldig tungt å møte denne typen fightere for man får aldri «fred». Jeg fikk virkelig jobbet med forskjellige måter å avbryte motstanderens angrep på, og hadde god kontroll hele kampen. Scoreboardet viste tilslutt klar 3-0 seier med 20 treff mer i min favør.

Tøff finale med knepent tap

Lagbilde fra Austrian Classics. Arild Mikarlsen (sekundant), jeg og Linn Kristine Haugen. Foto: Privat

I finalen måtte jeg si meg slått av Paulina Jarzmik fra Liechtenstein. Hun er en merittert med blant annet EM gull i point-fight og EM sølv i lettkontakt på cv-en. Hun konkurrerer vanligvis i klassen -60kg, men forrige sesong vant hun begge vektklassene i flere av World Cup-stevnene. De gangene vi har møttes tidligere har kampene vært helt jevne. Begge to slet litt med å finne flyten, og ingen av oss kom inn med lange kombinasjoner. Jeg gikk ut mer offensivt enn tidligere kamper vi har møttes. Men er var vanskelig å få tak på, og har et veldig bra fremste bein, som er vanskelig å komme forbi. På dette nivået er det ofte veldig jevnt på poengtavlen, og jeg tapte med ett treff forskjell. Nå må det gjøres noen små justeringer taktisk, og så er jeg klar for et nytt møte!

Nytt møte med erkerivalen

Bilde fra treningsøkten i Østerrike, dagen før kampstart. Her er jeg sammen med Linn Kristine Haugen. Foto: Privat

Min klubbvenninne Linn Kristine Haugen fra Grimstad møtte igjen regjerende europamester i sin kamp i +70 kg. (Samme motstander som hun møtte i Irland for en måned siden). Det endte med tap, men hun imponerte med å sette den regjerende mesteren i knipe flere ganger. Linn, som startet å konkurrere internasjonalt i juni, viste ingen respekt mot den langt mer erfarne mesteren, og leverer sin beste kamp hittil i karrièren.

Kommende helg drar jeg til Skottland for å delta i Edinburg Open.