UTØVERBLOGG: Følelsen av å slå ballen direkte i hullet fra 152 meters hold var veldig god! Jeg hadde knapt varmet opp før slaget og ble rimelig overrasket da min gode golf-kompis Gunnar Førsund ventet ved hull 1 med et lurt glimt i øyet.

Jeg har gjenopplevd dette slaget noen ganger i dagene siden 21. september. Jeg brukte en 6-er hybrid som golfkølle, og ifølge Gunnar rullet ballen rolig mot hullet på duggvåt green før den duppet i.

Det er første gang jeg har klart en slik hole-in-one, og jeg måtte altså bli pensjonist for å få det til. 30. juni hadde jeg min siste arbeidsdag på GE Healthcare i Lindesnes. Jeg har spilt mye golf i de siste månedene, og har opplevd bra framgang. Dagen før jeg slo hole-in-one spilte jeg ni hull på samme bane, og satte pers med å ende på 29 slag. Mitt handikap er nå nede i 25,7.

Jeg er fasinert av kravet til presisjon i denne sporten, som jeg kjenner igjen fra min fartstid i byggebransjen. Det er sosialt å spille sammen med andre, og før koronasituasjonen har det vært stas å spille utenlands i irske Cork og på noen baner i Danmark. Jeg har fått med meg noen seire fra et par GE-Invitation-turneringer, og gleder meg til fortsatt å kunne utfolde meg i denne flotte sporten.

Les også:

Hole-in-one: Golfkarrierens høydepunkt!

Viste NM-form med hole-in-one på Bjaavann

Foto: Gunnar Førsund