Jeg måtte bli pensjonist for å klare hole-in-one

Etter 18 år som golfspiller klarte jeg nylig hole-in-one for første gang.

Publisert:

Mandalitten Melvin Hjorth (67) foran hull 1 på banen til Mandal Golfklubb. Foto: Gunnar Førsund

Brukergenerert innhold

  • Melvin Hjorth
    Mandal Golfklubb

UTØVERBLOGG: Følelsen av å slå ballen direkte i hullet fra 152 meters hold var veldig god! Jeg hadde knapt varmet opp før slaget og ble rimelig overrasket da min gode golf-kompis Gunnar Førsund ventet ved hull 1 med et lurt glimt i øyet.

Jeg har gjenopplevd dette slaget noen ganger i dagene siden 21. september. Jeg brukte en 6-er hybrid som golfkølle, og ifølge Gunnar rullet ballen rolig mot hullet på duggvåt green før den duppet i.

Det er første gang jeg har klart en slik hole-in-one, og jeg måtte altså bli pensjonist for å få det til. 30. juni hadde jeg min siste arbeidsdag på GE Healthcare i Lindesnes. Jeg har spilt mye golf i de siste månedene, og har opplevd bra framgang. Dagen før jeg slo hole-in-one spilte jeg ni hull på samme bane, og satte pers med å ende på 29 slag. Mitt handikap er nå nede i 25,7.

Jeg er fasinert av kravet til presisjon i denne sporten, som jeg kjenner igjen fra min fartstid i byggebransjen. Det er sosialt å spille sammen med andre, og før koronasituasjonen har det vært stas å spille utenlands i irske Cork og på noen baner i Danmark. Jeg har fått med meg noen seire fra et par GE-Invitation-turneringer, og gleder meg til fortsatt å kunne utfolde meg i denne flotte sporten.

Les også:

Hole-in-one: Golfkarrierens høydepunkt!

Viste NM-form med hole-in-one på Bjaavann

Foto: Gunnar Førsund

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Golf
  2. Mandal Golfklubb