Gimletroll-spiller bidro til turneringsseier

Idun Benestvedt Kydland spilte nær hele kampen da Norges J16-landslag vant sin tredje strake landskamp på La Manga.

Publisert:

Idun Benestvedt Kydland (nummer to fra høyre foran) jubler sammen med lagvenninner etter 2-0-seieren mot Italia. Foto: Elin Hjemdal

Brukergenerert innhold

  • Håkon Meisingset Solheim
    Fotball.no

LA MANGA, SPANIA: – Jeg hadde lavere skuldre enn i kampen mot Costa Rica og klarte mer og mer nyte øyeblikket, sier Idun.

For andre kamp på rad startet hun på midtbanen for Norge. Mot Italia spilte hun i 88 minutter, og markerte seg blant annet med flere avslutninger. Norge vant kampen 2–0 og dermed også firenasjonersturneringen på La Manga.

– Alt i alt er jeg ganske fornøyd med Italia-kampen, sier Idun.

Randesund-spilleren Ina Andresen, som i i likhet med Idun fikk et innhopp i den første kampen mot Slovakia sist fredag og så startet kampen mot Costa Rica søndag, spilte ikke i onsdagens match mot Italia.

J16-landslagstrener Elise Brotangen fra Kristiansand var entusiastisk etter Italia-oppgjøret:

- Det var en perfekt avslutning på turneringen. Dette var veldig gøy. Det var en hektisk kamp med mye kriging og dueller. Da er det deilig at vi først og fremst vinner, men også at vi klarer å holde nullen.

19.02.2020 kl. 10.00 Italia-Norge 0-2

La Manga, Spania 

Mål: Friis Tandberg (20) og Hammer Røn (58)

Spiste seg inn i kampen

Kampen åpnet ganske jevnt hvor begge lag kom til muligheter og ingen fikk et klart overtak. Etter hvert fikk de norske jentene kampen inn i sitt spor og fikk mer og mer kontroll. 

- Vi får sett både topp- og bunnivå i denne kampen. Noen sekvenser er meget bra og vi har noen fantastiske angrep. Utover i kampen har vi stort sett god kontroll defensivt, men vi skulle vært litt jevnere i dag, sier Brotangen.

Italia kom til en del avslutninger, men sjansene ble ikke så store. Rækstad Erichsen gjorde noen gode redninger i mål for Norge, men de fleste avslutningene fra italienerne var relativt ufarlige. 

- Vi får en del brudd mot, men er flinke til å reparere. Kommer oss på riktig side og sjansene blir ikke så store når vi ordner opp igjen. Det er en god egenskap i laget. Nå skal vi jobbe videre med å hindre disse bruddene mot, sier Brotangen. 

Ny lagseier

Kampene mot Slovakia og Costa Rica ble betegnet som lagseiere. Det var mange spillere som hadde dagen samtidig og slik var det også mot Italia. Norges kaptein, Cathinka Friis Tandberg, banket inn 1-0 via tverrliggeren og var en av banens beste mot Italia hvor hun sto fram som en leder. 

- Hun var god i dag, men det var mange som presterte bra. Hun går foran og jeg tror kampbildet i dag passer henne bra. Vi står gjennom kampen sammen og jeg må rose resten av spillerne også. Vi har litt manko på spillere i dag og vi blir litt slitne på slutten av kampen. Men vi klarer å få god kontroll på kampen etter hvert, sier Brotangen. 

Grunnen til at ikke hele troppen var tilgjengelig var omgangssyke på fem spillere og keepertreneren. Selv om inngangen til kampen ikke ble perfekt grunnet sykdom roser landslagstreneren spillernes evne til å holde fokus på det de skal. 

- Det ble en hektisk natt, men jentene klarer å rette energien mot det vi skal. Det er imponerende etter det siste døgnet, sier hun. 

Årets første

Firenasjonersturneringen på La Manga var årets første samling for J16-landslaget. Jentene reiser tilbake til Norge på torsdag og med seg i bagasjen har de tre seiere og ni mål scoret. Jentene slapp kun inn et mål hele turneringen.

- I kampen mot Slovakia hadde vi mye bedre kontroll. Mot Costa Rica ble det en tettere kamp. Italia hadde sine sjanser og det er litt mer åpent. Det er forløsende når vi får 2-0-målet.

Lagbilde av det norske laget som startet kampen mot Italia. Foto: Elin Hjemdal

- Vi klarer å ha kontroll i store deler av kampene. Vi har lyktes godt med eget press og er ganske rå i gjenvinningspresset når vi mister ball. Da får motstander lite ro. Vi ønsker å bli litt råere når vi vinner ballen tilbake og ta steg på å bli enda mer skapende, sier Brotangen.

Landslagstreneren er fornøyd med at hun kjenner igjen det de har jobbet med på trening i kamp.

- Vi har prosesser hvor vi jobber med verdier og spillestil. Det er gledelig når vi ser igjen det i kamp. Det er fint å ta med seg gode prestasjoner og seiere, sier hun. 

Det første målet i kampen mot Italia som kom etter hjørnespark var rett fra treningsfeltet. Norge stilte opp flere spillere på 16-meterstreken nærmest cornerflagget hvor ballen kom fra. Det innøvde trekket forvirret italienerne og Friis Tandberg banket kontant inn ledermålet. 

Neste samling i påska

Firenasjonersturneringen på La Manga var årets første samling for J16-landslaget. Neste samling er i Frankrike i påska hvor Norge møter vertsnasjon Frankrike, Japan og USA. 

- Vi møtte ålreit motstand denne samlingen, men vi møter sterkere motstandere seinere. Vi skal til Frankrike i påska og da møter vi noen av de tradisjonelt beste lagene i verden. Da får vi nye referanser. Vi må jobbe for å bli enda jevnere i prestasjonene, sier Brotangen.

Slik var kampforløpet mot Italia:

Norge vinner fortjent over Italia og står med tre seiere på tre kamper i firenasjonersturneringen på La Manga. Begge lag hadde muligheter, men Norge hadde klart flest og størst muligheter mot italienerne. Etter en jevn åpning på kampen tok Norge mer og mer over utover i kampen og kontrollerte det meste som skjedde på gresset i Spania.

Slutt: 0-2

90+5 - Norge kjører den samme innøvde varianten de scoret på i første omgang, men Italia får klarert. 

90+4 - Friis Tandberg lurer 3-4 italienere før hun spiller en strøken ball ut på høyrekanten. Innlegget blokkeres til norsk corner. 

90+2 Ivi Christensen prøver å spille gjennom Hammer Røn, men Italia blokkerer forsøket. Ivi Christensen biter tennene sammen og tar returløpet hvor hun får vunnet tilbake ballen. 

90 - Benestvedt Kydland blåses av for offside. 

90 - Rækstad Erichsen holder avslutningen som kommer etter hjørnesparket. 

89 - Italia kommer seg inn i Norges 16-meter, men nektes å avslutte. Norge får ballen ut til corner. 

88 - Norge bytter ut Benestvedt Kydland og setter inn Skaara Helgesen. 

88 - Bakke-Andersen spiller inn til Friis Tandberg som avslutter. Skuddet går til side for mål.

86 - Det legges inn fra venstre og Friis Tandberg får avsluttet igjen. Også dette skuddet går i nettveggen.

85 - Friis Tandberg går for avslutningen og ballen sniker seg i nettveggen på feil side av stolpen.

84 - Østervold felles og Norge får frispark på drøye 25 meter.

80 - Ivi Christensen kommer seg inn i 16-meteren, men den siste berøringen blir litt lang og ballen ender hos den italienske keeperen. 

78 - Dønnum Veum klarerer kontant når Italia kommer på visitt. 

76 - Ivi Christensen spiller inn i banen til Benestvedt Kydland som avslutter fra distanse. Skuddet går til side for mål. 

75 - Norge setter linja høyt og Italia avblåses for offside. 

70 - Norge bytter inn Bakke-Andersen for Birkelund. 

69 - Misforståelse i det norske forsvaret gir Bernardi muligheten alene med keeper. Avslutningen går i tverrligger og over mål. 

69 - Corneren slås kort før innlegget blir blokkert. 

68 - Benestvedt Kydland takles i 16-meteren og Norge får hjørnespark. 

66 - Flere spillere ønsker å ta frisparket, men det blir innlegg fra Johansen. Innlegget styres videre av Dønnum Veum før Italia slår unna. Friis Tandberg skyter fra returrom og Beka redder.

65 - Friis Tandberg sendes gjennom, men takles på 17 meter. Norge får frispark i farlig posisjon.

63 - Friis Tandberg kommer seg rundt på kanten igjen og slår inn til Hammer Røn. Hun drar med seg ballen i en piruett på vakkert vis forbi en forsvarer før hun blir stoppet. 

62 - Østervold holder balansen med en italiener på armen. Hun kommer seg fri og får slått i bakrom, men det blåses av for offside. 

60 - Benestvedt Kydland triller ballen på tvers inne i 16-meteren, men ingen norske spillere får avsluttet. 

59 - Norge presser på nå. Ivi Christensen skyter fra returrom og skuddet blokkeres til hjørnespark. 

58 - MÅL! Hammer Røn får æren av å sette inn 2-0. Friis Tandberg snurrer rundt med to italienere ute på høyrekanten og legger inn. Keeper Beka mister ballen og Hammer Røn er våkene inne i 16-meteren. 2-0 til Norge

56 - Johansen setter inn en tøff takling og får gult kort. 

54 - Italia skyter fra 20 meter. Skuddet går noen meter til side for mål. 

51 - Norge presser høyt og Hammer Røn er marginer unna å vinne ballen i farlig posisjon. 

49 - Rækstad Erichsen kommer ut, hopper opp og holder ballen i fast grep. 

48 - Italia får andre omgangs første hjørnespark. 

46 - Norge setter inn Østervold for Isaksen Opkvitne.

46 - Italia tar avspark i andre omgang.

Norge leder 1-0 til pause etter et innøvd cornertrekk. Begge lagene har hatt muligheter i den første omgangen, men Norge leder fortjent. Utover i den første omgangen tok Norge mer og mer over føringen i kampen. Beka i det italienske buret hindret Norge i å øke ledelsen før hvilen. 

Pause: 0-1

45+1 - Semplici river ned Birkelund og får gult kort. 

45 - Isaksen Opkvitne spilles fri i bakrom og får avsluttet. En god redning fra Beka hindrer 2-0 like før pause. Birkelund vinner ballen tilbake med en gang og Norge får avsluttet på ny. Denne gangen blir det en enklere redning. 

45 - Johansen får satt inn en takling når Italia spiller seg fram til Norges 16-meter. 

43 - Italia får ballen ut av 16-meteren, men Norge tar fort over igjen. 

42 - Ivi Christensen vender lekkert opp på midtbanen og ser framover med en gang. Prøver å spille i bakrom, men Italia får avverget. Det ender med norsk hjørnespark. 

40 - Benestvedt Kydland trekker seg inn fra venstrekanten, inn i 16-meteren, og får for skuddet. Det reddes av Beka til nytt norsk hjørnespark. 

39 - Italia avslutter fra 17 meter, men Rækstad Erichsen har full kontroll på avslutningen. 

36 - Norge kombinerer seg fint inn i 16-meteren og Ivi Christensen klemmer til. Skuddet reddes av Beka i det italienske målet. 

34 - Benestvedt Kydlands avslutning fra distanse blokkeres og ballen detter nesten til Friis Tandberg og Isaksen Opkvitne som jager inne i 16-meteren. Italia får klarert før en av de norske jentene kommer på ballen. 

32 - Norge avslutter fra distanse. Ballen stryker over tverrliggeren og legger seg på nettaket. 

29 - Norge får nytt hjørnespark. Denne gangen stiller Norge opp på mer tradisjonell måte. Ballen klareres på første stolpe. 

24 - Rækstad Erichsen varter opp med en dobbeltredning. Først redder hun skudd fra 16 meter før hun er raskt på beina og kommer opp i situasjonen hvor det avsluttes på returen. 

22 - Norge får nytt hjørnespark og stiller opp på samme måte igjen. Denne gangen er det Benestvedt Kydland som får avsluttet, men skuddet går til side for mål. 

20 - MÅL! Norge scorer på hjørnesparket! Norge stiller en mur av spillere langs 16-meterstreken nærmest cornerflagget ballen slås fra før spillerne går oppover langs streken og spurter inn i feltet. Hjørnesparket slås inn og Friis Tandberg banker inn 1-0! Ballen treffer undersiden av tverrliggeren på vei inn. En scoring rett fra treningsfeltet.

19 - Hammer Røn spiller gjennom Kyvåg som tar med ballen inn i 16-meteren og avslutter fra skrått hold. Det ender med norsk hjørnespark. 

17 - Birkelund står opp og får satt inn to taklinger på italienske spillere. En av italienerne blir liggende når ballen går ut til kast. 

14 - Norge slår inn og Dønnum Veum jager nedfallsfrukten etter en duell, men ballen spretter helt inn til Italias keeper. 

9 - Italia får avsluttet på hjørnespark, men Rækstad Erichsen er oppe med armene og redder. 

1 - Kampen er i gang

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785