Våg-revansj i toppkampen

Tabelltoer Våg fikk lørdag revansj for høsttapet mot Runar og vant toppkampen mot serietreeren med 30-21.

Publisert:

Glade Våg-spillere etter lørdagens seier. Bak fra venstre: Marte Kalhovd, Emma Lindal, Ine Markussen, Aurora Kvalnes, Martine Kårigstad Andersen, Mathilde Flo Hjetland, Stine Elisabeth Solum, Oda Nordhagen og Odine Marie Jensen. Foran fra venstre: Iben Tomalie Andås, Lise Hag Tellefsen, Benedicte Udjus, Veriana Veliqi, Maren Andrea Nørsett og Jenny Nguyen Mai. Foto: IK Våg Håndball

Brukergenerert innhold

  • Martine Kårigstad Andersen
    Våg Damelag

KRISTIANSAND: Lørdag tok vi imot Runar til toppkamp i 2. divisjon. Vi tapte med seks mål mot dem i Sandefjord i høst. Vi var derfor spente og tente da vi startet kampen. Tenningsnivået var tydeligvis riktig, for vi åpnet forrykende og ledet 11-3 allerede etter drøye ti minutter. Vi scoret fra alle posisjoner og i alle faser, og sto veldig godt i flatt forsvar.

Runar har mange erfarne spillere, samt seriens toppscorer, og de klarte etter hvert å spise opp deler av forspranget. Til pause ledet vi bare med tre mål, 16-13. I pausen fikk vi beskjed om å sette høyere fart på ballen i etablert angrep for å sette dem mer under press. Vi fulgte kampplanen, og presset på fra alle posisjoner, noe som viste seg å være utslagsgivende.

Forsvaret var fremdeles av høy klasse, og da vår målvakt Benedicte Udjus i tillegg var i det nær umulige hjørnet, dro vi sakte, men sikkert fra igjen i andreomgangen. Vi fikk etter hvert slitt dem ut, og vant komfortabelt 30-21.

Kampen ble egentlig aldri spennende. Det kunne se ut som om vi ville slippe dem helt innpå igjen rett før pause, men vi har mange kort å spille på, og en god stall med mange spillere som kjenner systemene ut og inn. Dette utnyttet vi til det fulle utover kampen. Samspillet fungerte veldig godt både framover og bakover, og vi fikk god uttelling for videoanalysene før kampen.

Når alle spillerne er i slikt modus, er vi vanskelige å stoppe. Dette var en god kamp av oss, å score 30 mål og slippe inn kun 21 mot tabelltreeren er vi ekstremt fornøyd med. Nå har vi 15 seiere på 18 kamper og ligger på andreplass, og vi skal forhåpentligvis kjempe inn flere poeng i de fire siste kampene for å trygge denne posisjonen.

Kommende helg er årets siste hjemmekamp mot Stavanger, et lag vi hadde store problemer med i høst. Vi gleder oss!

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Randesund IL
  2. Håndball