Svak 2. omgang ødela igjen

Med uavgjort 15-15 til hvilen hadde KIF et godt utgangspunkt. Men det er noe med sisteomgang og KIF-herrer som ikke helt går ihop.

KAMP PÅ LINJA: Det ble for mange baklengsmål i sesongens nest siste seriekamp i Stil Arena. Sebastian Schultz Hansen jakter på ballen. Fra venstre Christoffer Ryder Lislevand, ), Kristian Malerød Larsen, Aleksander Halkjelsvik Aabel og Mathias Christiansen. Foto: Foto: Privat

Follo var først ut av startgropa i 2. omgang, men målforsøket ble avverget av Simen Neset mellom stengene for KIF. Men hjemmelaget var på hugget og scoret på neste stormangrep. Da var det KIFs tur, men Mathias Christiansen skjøt stolpe ut. Så bommet Follo to ganger på rappen, før Christoffer Ryder Lislevand igjen opprettet balanse på 16-16, mens Christiansen fulgte opp med KIF-ledelse.

Snaut fire minutter var spilt, da Erlend Årstein Hansen fikk to fingre i været og exit benken. Heldigvis gikk straffen i stolpen, og sørlendingene kunne puste ut i sommertid og lysere kvelder. Helt til Follos toppscorer av en gledesdreper, Jonas Strøm Tjernshaugen, gjorde 17-17. Så fikk vertene en mann utvist og det var godt nytt for Christiansen som utnyttet muligheten til å sende KIF i ledelsen igjen.

NOK Å GJØRE: Målvakt Simen Neset stopper et skudd fra en Follo-spiller. Johannes Jåsund (draktnummer 21) henger på. Foto: Foto: Privat

Men like etter var lagene skuls på 18-18. Lislevands skudd fra høyrekant ble stoppet, mens Follos Eirik Fossnes sørget for 19-18 på hjemmebane. Og herfra og ut, 20 minutters spilletid igjen, var det aldri nødvendig for hjemmelaget å se seg tilbake. Erik Sørensen scoret KIFs siste mål på straffe. Da var det tre og et halvt minutt igjen på klokka og stillingen var 27-23 til vertene, som rakk å legge på ytterligere to mål før sluttsignalet.

Skuffet

Mens KIF-herrene scorer 15 mål i 1. omgang, ble det bare åtte i andre. Samtidig er det 12 bom, flest etter pause.

– Hadde jeg svaret på hvorfor vi ofte er så dårlige i 2. omgang, så kunne vi gjort noe med det, men det vet jeg dessverre ikke. Men dette er noe vi må bli bedre på. Det har vært mange kamper der det samme har skjedd, sa Mathias Christiansen, KIFs beste og toppscorer i kampen mot Follo.

SJEFEN: KIF-trener Tihomir Baltić var ikke like fornøyd som her på en tidligere trening i Gimlehallen. Foto: Foto: Inger M. Witteveen

Også KIF-trener Tihomir Baltić var skuffet.

– Vi tapte på en kjedelig måte. Vi hadde ikke flere spillere å bruke som backer, utenom Sebastian Schultz Hansen og Mathias Christiansen og Glenn Stie som var med for å hjelpe. Men vi bommer også for mye, konkluderte hovedtreneren.

Fortsatt på 7. plass

Tabelltoppene Sandnes og Nøtterøy Håndball har nå byttet plass. Serieleder Nøtterøy har 31 poeng, ett poeng foran Sandnes, men har spilt en kamp mindre. Vestfoldslaget møter Follo HK onsdag 29. mars. Da har alle lagene spilt 21 kamper før siste serierunde.

Mens ingen kan true Nøtterøy og Sandnes, som rykker opp i eliteserien for herrer neste sesong, er kampen om kvalikplassen mer spennende. Sandefjord Håndball er fortsatt på tredje og kvalikplass, med byrival Runar Sandefjord på fjerde, begge med 27 poeng.

OPPVARMING: Stian Nygaard Michaelsen skyter noen skudd på kaptein Adin Sehovic før kampstart mot Follo. Foto: Foto: Privat

KIF-herrene ligger på 7. plass på tabellen, med 19 poeng. Siste serierunde spilles hjemme i Gimlehallen lørdag 8. april mot Haugaland Håndballklubb. Laget fra Haugesund ligger på plassen bak, kun med ett poeng mindre.

– Det er alltid kjedelig å tape. Vi går alltid for å vinne hver kamp. Men vi var ikke gode nok i forsvar og ikke gode nok til å sette ballen i mål. Nå må vi gjøre en god kamp mot Haugaland, helst med seier, slik at vi avslutter sesongen med en god følelse, sier KIF-kaptein Adin Sehovic.

Uansett er plassen i 1. divisjon sikret.

TRENINGSØKT: Her fra en av de siste treningene før Follo-kampen. Foran f.v.: Stig Abrahamsen, Erlend Årstein Hansen og Jesper Brekke Hansen. 2. rekke f.v.: Aleksander Halkjelsvik Aabel, Stian Nygaard Michaelsen og Simen Neset. 3. rekke f.v.: Johannes Jåsund, Adin Sehovic, Kristian Malerød Larsen og Sebastian Schultz Hansen. Bak f.v.: Bendik Holstad, Christoffer Ryder Lislevand, Mathias Christiansen og Jens Justnæs. Foto: Foto: Inger M. Witteveen