Medaljefangst til Kristiansand i norgescupen

Denne trioen fra Kristiansand Kampsportsenter hevdet seg meget godt i helgas norgescup i kickboksing.

Publisert:

Brukergenerert innhold

  • Richard Haye, Kristiansand Kampsportsenter
Denne artikkelen er over tre år gammel

Ben Daniel Domingos vant gull i pointfight junior, Helene Bjerke Fredheim tok sølv i pointfight senior og Sofie Gresslien tok sølv i lettkontakt ungdom. Sofie og Helene var også på lag i tag team i pointfight og konkurrerte ut åtte andre damer og tok førsteplass.

Progresjonen fra sist på alle tre deltakere har vært fantastisk. I pointfight vant Ben Daniel Domingos innledende runde, og vant finalen 16-9 og tok gull. Ben Daniel jobber steinhardt på trening, han lærer masse og har store forbedringer hver gang han konkurrerer. Målrettet som han er, har Ben Daniel siktet seg inn på norgesmesterskapet på slutten av sesongen. Vi er spent på å se hvordan det går.

Ben Daniel utropes til vinner etter 16-9-seier i finalen over motstanderen fra Tjeldsund Kickboxing Klubb. Foto: Foto: Merete Gresslien.

– Jeg er veldig godt fornøyd. Selv om pointfight ikke er noe jeg trener til vanlig, synes jeg det er gøy å utfordre meg selv. I kampen hadde jeg veldig bra fokus og gav alt. Jeg greide å holde på ledelsen utover i rundene, og det gikk veien, sier Ben Daniel.

Helene, som er både trener, coach og utøver tok sølv i sin klasse i pointfight. Uten Helene tror jeg ikke våre utøvere hadde levert like bra resultater. Helene er utrolig målbevisst og et arbeidsjern ut av en annen verden. Hun trener så å si hver eneste dag, gjerne flere økter til dagen. Mens de fleste av oss ligger å sover, befinner Helene seg på mattene alene klokka 05 på morgenen på Kristiansand Kampsportsenter. Etter det går hun på jobb, for så å trene igjen. Det blir resultater av det.

Sofie gjorde tidenes beste kamp i lettkontakt-finalen. Det var superjevnt, men hun endte opp denne gangen med sølv etter et knepent tap 2-1 (dommeravgjørelse). Hun fikk seg en trøkk de siste 30 sekundene, som gjorde utslaget i motstanderens favør. Fremover skal vi jobbe med enda mer med kondisen til Sofie, slik at hun klarer å hente ut enda mer, for teknisk sett har hun det som skal til for å vinne.

Helene og Sofie ble påmeldt i tag team-dameklasse med 10 damer/ungdom med to på hvert lag. Jentene våre vant alle kampene og tok 1. plass. Det var en ekstra boost at de vant over begge motstandere som de tapte mot tidligere på dagen.

Vi har i overkant av 100 voksne og ungdom som trener kickboksing på KKS, men de aller fleste trener fordi det er trygt, gøy og en god form for alternativ trening.

Det er ytterst få som er villig til å legge ned tiden og pengene det koster å konkurrere. Det er derfor konkurransetrening og konkurranser er valgfritt. Når ting blir gjort fordi en selv ønsker og brenner for det, pleier innsatsen og resultatene å gjenspeile dette.

Publisert:
Vil du skrive for Lokalsporten?
Rune Stensland, Fædrelandsvennens produktsjef for Lokalsporten, ønsker bidrag fra nye skribenter velkommen. Ta direkte kontakt med Rune på 975 97 785
  1. Kampsport
  2. Kristiansand Kampsportsenter